Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρασκηνιακές πιέσεις προς την Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ

Παρασκηνιακές πιέσεις προς την Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακάθεκτη παραμένει η προσπάθεια της Λευκωσίας για ξεκαθάρισμα του σκηνικού στην κυπριακή ΑΟΖ και για την ώρα, ενώ το τρυπάνι της ΕΝΙ είναι ακινητοποιημένο, η προσπάθεια αυτή έχει εμπλεκόμενους από όλες τις πλευρές, γράφει στην «Καθημερινή της Κύπρου» ο Μιχάλης Τσικαλάς.

Έτσι οι διάδρομοι επικοινωνίας και πίεσης της ΕΕ προς την Τουρκία είναι ανοιχτοί όπως επιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές στην «Καθημερινή».

Όλες οι κινήσεις συνεχίζονται στο παρασκήνιο, ώστε να βρεθεί μια λύση μέχρι την Πέμπτη οπότε και αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό με την τουρκική Navtex.

Η Λευκωσία σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζει να κρατά χαμηλούς τόνους τόσο ως προς τα διαβήματα που έχει κάνει όσο και προς τη συνεννόηση στην οποία έχει έρθει με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που μπορούν να ασκήσουν διπλωματική πίεση πάνω στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας διερωτήθηκε γιατί ο Τραμπ αποδέχεται την ιδέα ενός ισλαμικού στοιχείου στην περιοχή αντί να τραβά τον Ερντογάν προς μία φιλοδυτική θέση

Ο Νίκος Δένδιας είπε μία μεγάλη ιστορική αλήθεια: «Αδελφό έθνος δεν εννοούμε μόνο τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους»

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Διάδοχος συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο στο Ριάντ

Ο Φαραντούρης ζητά πράξεις εθνικής κυριαρχίας πριν οποιοδήποτε διάλογο με την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr