Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας νεκρός στην Ανατολική Γούτα παρά την απόφαση του ΟΗΕ για εκεχειρία

Ένας νεκρός στην Ανατολική Γούτα παρά την απόφαση του ΟΗΕ για εκεχειρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος έγιναν στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στην ανατολική Γούτα, καθώς και ρουκέτες εκτοξεύτηκαν την Τρίτη από τον τζιχαντοκρατούμενο θύλακα κοντά στη Δαμασκό, παρότι τέθηκε σε ισχύ η καθημερινή, πεντάωρη ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός που αποφάσισε η Μόσχα, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση και το συριακό πρακτορείο Sana.

«Το συριακό καθεστώς εξαπέλυσε από τις 09.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) συνολικά εννέα πλήγματα, από τα οποία έξι με οβίδες πυροβολικού, δύο με βαρέλια με εκρηκτικά και μία αεροπορική επιδρομή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής της ιστοσελίδας Συριακό Παρατηρητηρίο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Sana έκανε λόγο από την πλευρά του για εκτόξευση ρουκετών από τους ισλαμιστές με στόχο ανθρωπιστικούς διαδρόμους στην περιοχή του καταυλισμού Αλ Ραφίντεν με σκοπό, σύμφωνα με το Sana, να εμποδιστούν οι άμαχοι να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε από τα αεροπορικά πλήγματα στην ανατολική Γούτα.

Ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε τους ισλαμιστές που έχουν ταμπουρωθεί στην ανατολική Γούτα ότι βομβάρδισαν οικοδομικά τετράγωνα στη Δαμασκό περισσότερες από 20 φορές στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Επικαλούμενο τον ρωσικό στρατό, το RIA μετέδωσε ότι ο συριακός στρατός δεν απάντησε στον βομβαρδισμό και ότι οι ισλαμιστές κρατούν αμάχους ως ομήρους στην ανατολική Γούτα.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στα στρατιωτικά πλήγματα που θα πραγματοποιήσουν οι ΗΠΑ εναντίον της συριακής κυβέρνησης, αν αποδειχθεί ότι χρησιμοποιούνται χημικά όπλα εναντίον αμάχων.

Ο κ. Τζόνσον εξέφρασε την ελπίδα ότι η Μ. Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες δεν θα δεχθούν ενδεχόμενη χημική επίθεση, εκφράζοντας υποστήριξη για περιορισμένα πλήγματα αν υπάρξουν «αναμφισβήτητες αποδείξεις» για εμπλοκή της συριακής κυβέρνησης.

«Αν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί και μπορούμε να το αποδείξουμε – και αν υπάρχει πρόταση για δράση όπου το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να είναι χρήσιμο, τότε νομίζω ότι θα έπρεπε να το εξετάσουμε σοβαρά», δήλωσε ο Μπ. Τζόνσον στο ραδιόφωνο του BBC.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Ιταλός υπ. Άμυνας: Οι Ιταλοί στρατιώτες δεν θα έχουν άμεση δραστηριοποίηση στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr