Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Αν η Τουρκία ήθελε να βλάψει αμάχους θα βομβάρδιζε κοσμικές περιοχές στην Κωνσταντινούπολη»

«Αν η Τουρκία ήθελε να βλάψει αμάχους θα βομβάρδιζε κοσμικές περιοχές στην Κωνσταντινούπολη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την οργή της κοινής γνώμης στην Τουρκία προκάλεσε ένας συντηρητικός δημοσιογράφος με τα σχόλια που έκανε για σχετικά με τους φόνους αμάχων από την συνεχιζόμενη εισβολή της Τουρκίας στην Εφρίν της Συρίας.

Στην πρωινή του εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Akit TV, ο Αχμέτ Κεσέρ δήλωσε πως αν η Τουρκία έκανε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ξεκινήσει από τις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης όπου ζουν κυρίως κοσμικοί Τούρκοι, τους οποίους χαρακτήρισε «προδότες», αναφέρει το Αl jazeera.

«(Οι ισχυρισμοί) πως ο στρατός της Δημοκρατίας της Τουρκίας σκοτώνει άμαχους…Γιατί να το κάνει; Γιατί ο στρατός της Τουρκίας να είναι εκεί αφού υπάρχουν πολίτες εκεί; Γιατί ο στρατός της Τουρκίας να πάει εκεί και να σκοτώσει πολίτες;» δήλωσε ο Κεσέρ.

«Αν είχαμε κάποια πρόθεση να σκοτώσουμε πολίτες θα ξεκινούσαμε να το κάνουμε από το Cihangir, το Nisantasi και το Etiler,(κοσμικές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης) σωστά; Θέλω να πω υπάρχουν πολλοί προδότες, υπάρχει η τουρκική βουλή» συμπλήρωσε.

Οι περιοχές αυτές αναφέρει το δημοσίευμα είναι μεταξύ των πιο σημαντικών κοσμικών περιοχών της Κωνσταντινούπολης όπου το αίσθημα ενάντια στην συντηρητική πολιτική της Τουρκίας είναι υψηλό. Το σχόλιο του Κεσέρ σχετικά με την τουρκική βουλή, προφανώς στόχευε στα κόμματα που αντιτίθενται στην κυβέρνηση.

Βουλευτές του κεμαλικού κόμματος ζήτησαν την δίωξη του Κεσέρ.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, Άντριου Γκάρντνερ δήλωσε πως υπάρχει αυξημένη ρητορική αυτού του είδους στη χώρα, την οποία χαρακτήρισε «ανησυχητική».

«Όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται, αυτό είναι θεμελιώδες δικαίωμα. Αλλά το να καλεί κανείς σε βία είναι κάτι διαφορετικό και αυξάνεται στην Τουρκία. Αυτό είναι επιζήμιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την κοινωνία» δήλωσε στο Al Jazeera.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr