Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος αντιπρόεδρος: Θα δώσουμε 3,5 δισ. τουρκικές λίρες στο ψευδοκράτος

Τούρκος αντιπρόεδρος: Θα δώσουμε 3,5 δισ. τουρκικές λίρες στο ψευδοκράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είτε υπάρξει λύση στο Κυπριακό είτε όχι θα αναπτυχθεί η “Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου”», τόνισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Ρετζέπ Ακντάγ σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολού.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο, ο κ. Ακντάγ ανέφερε ότι το δικό του καθήκον είναι «η συμφωνία για συνεργασία οικονομικής ανάπτυξης μεταξύ Τουρκίας και «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου”».

«Ως Τουρκία διασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση της και προσφέρουμε 3.5 δισ. τουρκικές λίρες (σ.σ. 754 εκ. ευρώ)», πρόσθεσε.

Ο Ρετζέπ Ακτάγ είπε ότι οι δεσμοί των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία είναι ισχυροί, ωστόσο αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον «ανάγωγο τρόπο» μιας εφημερίδας, όπως είπε. «Προσπάθησε να δείξει την Τουρκία ως κατοχική. Αυτή η εφημερίδα είναι αντίθετη με τα συμφέροντα της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου”. Υπάρχουν και περιθωριακές ομάδες όπως αυτήν», ανέφερε.

Για τη μεταφορά νερού στην Τουρκία ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι πίνουν ποιοτικό νερό, ωστόσο υπάρχουν ελλείψεις στις υποδομές των δήμων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ σε μυστικές διαβουλεύσεις με Ελλάδα και Κύπρο υπό τη σκιά της αυξανόμενης ισχύος της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr