Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αυξήσουν την πίεση στον Νικολάς Μαδούρο

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αυξήσουν την πίεση στον Νικολάς Μαδούρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις σε εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών που ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας, αλλά και να θέσει περιορισμούς ως προς την ασφάλιση φορτίων πετρελαίου από τη λατινοαμερικάνικη χώρα, εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να κλιμακώσει την πίεση στον Νικολάς Μαδούρο.

Όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ ο Μαδούρο ετοιμάζεται να διεκδικήσει νέα θητεία στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, τις οποίες η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της απορρίπτουν εκ των προτέρων καταγγέλλοντας μια διαδικασία-παρωδία, η κυβέρνηση του Τραμπ συζητάει τρόπους για να στοχοθετήσει τον ζωτικής σημασίας πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας κατά τρόπο που δεν είχε εξεταστεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Η ίδια πηγή, η οποία είναι καλά πληροφορημένη για τις εσωτερικές διαβουλεύσεις στην αμερικανική κυβέρνηση για την πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Βενεζουέλας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαγορευθεί οποιαδήποτε παράδοση πετρελαίου από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής στη βορειοαμερικάνικη αγορά.

«Νομίζω πως αυτό θα προκαλούσε αρκετά ισχυρό σοκ στην πετρελαϊκή αγορά βραχυπρόθεσμα» ανέφερε.

Ωστόσο ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις και η όποια αμερικανική ενέργεια θα πάρει υπόψη τις δυνητικές συνέπειες για τους απλούς πολίτες της Βενεζουέλας, που ήδη είναι αντιμέτωποι με ελλείψεις τροφίμων και υπερπληθωρισμό, αλλά και για τις χώρες που γειτονεύουν με τη Βενεζουέλα, καθώς και τις επιπτώσεις για την αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία και τους Αμερικανούς καταναλωτές.

Η Βενεζουέλα ήταν η τέταρτη χώρα στον κατάλογο των προμηθευτών πετρελαίου των ΗΠΑ το 2017, με την ποσότητα του αργού που πούλησε να έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από 1991, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters.

«Δεν παίρνουμε ελαφρά τις κυρώσεις στο πετρέλαιο» διότι θα αποτελούσαν «μάλλον σθεναρή κλιμάκωση» της πίεσης από μέρους των ΗΠΑ, υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr