Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ταλιμπάν απέρριψαν κάθε διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν απέρριψαν κάθε διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν εξέδωσαν ανακοίνωση σε απάντηση στην πρόταση να αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν, μία ημέρα αφού ο πρόεδρος της χώρας Άσραφ Γκάνι τους προσέφερε την αναγνώριση ως νόμιμη παράταξη στο πλαίσιο πολιτικής διαδικασίας για να τερματιστούν οι συγκρούσεις.

Οι Ταλιμπάν προς το παρόν δεν έχουν απαντήσει επισήμως στην πρόταση του Γκάνι, όμως ο επικεφαλής εκπρόσωπός τους απάντησε στην «ανοικτή επιστολή» που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό New Yorker από τον Μπάρνετ Ρούμπιν, γνωστό αναλυτή της πολιτικής κατάστασης στο Αφγανιστάν, ο οποίος κάλεσε την οργάνωση να δεχθεί να διαπραγματευτεί με την Καμπούλ.

«Η χώρα μας είναι υπό κατοχή, η οποία έχει οδηγήσει στην επιβολή μιας αμερικανικού τύπου αφγανικής κυβέρνησης», ανέφεραν οι Ταλιμπάν.

«Και η άποψή σας να συνομιλήσουμε μαζί τους και να δεχθούμε τη νομιμότητά τους είναι η ίδια συνταγή που έχει υιοθετήσει η Αμερική για να κερδίσει τον πόλεμο», πρόσθετε.

Στο πλαίσιο της νέας περιφερειακής στρατηγικής τους που ανακοίνωσαν πέρυσι, οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τη στήριξή τους στον αφγανικό στρατό και αύξησαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Ταλιμπάν σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο και να αναγκαστούν οι τζιχαντιστές να διαπραγματευτούν.

Ωστόσο οι Ταλιμπάν ελέγχουν μεγάλες περιοχές του Αφγανιστάν, με την κυβέρνηση να είναι διχασμένη και χιλιάδες Αφγανούς στρατιώτες και πολίτες να σκοτώνονται κάθε χρόνο.

Στην ανακοίνωσή τους, οι Ταλιμπάν επισημαίνουν ότι η οργάνωση «δεσμεύεται ειλικρινά» να απαντήσει στις διεθνείς ανησυχίες ότι το Αφγανιστάν χρησιμοποιείται ως βάση για τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ προσθέτει ότι δεν επιθυμεί να συγκρουστεί με τις ΗΠΑ ή άλλες δυνάμεις.

«Η ουσία του προβλήματος είναι, ποια είναι η ζωτικής σημασίας ανησυχία της Αμερικής, είναι πραγματικά η τρομοκρατία;» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ή είναι να εκμεταλλευθεί τον μεταλλευτικό πλούτο του Αφγανιστάν επιβάλλοντας μια αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση, εμποδίζοντας την υιοθέτηση ενός ισλαμικού συστήματος και ακολουθώντας τις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες της στη χώρα αυτή;».

«Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μας ενδιαφέρει η Αμερική, ούτε επιθυμούμε να συνομιλήσουμε να σταματήσουμε την αντίσταση, ούτε θα κουραστούμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr