ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρμενία,


















































Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων
Τραμπ: «Μου το είπε η CIA» ότι ο Χαμενεΐ εμπλέκεται σε μια μακροχρόνια ομοφυλοφιλική σχέση
Ντόναλντ Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Σήμερα φέρνουμε στη μνήμη μας την αρχαία κληρονομιά μας»
Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας από τον πόλεμο στο Ιράν: Αυξάνονται οι ακυρώσεις και τα κόστη
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου - Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τον Αρμέν Σαρκισιάν εξέλεξαν τα μέλη του κοινοβουλίου της Αρμενίας ως τον νέο πρόεδρο της χώρας, στην θέση του Σερζ Σαρκισιάν, με 90 ψήφους σε σύνολο 105 βουλευτών.
Ο νέος πρόεδρος της Αρμενίας είναι μέχρι σήμερα πρέσβης της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα αναλάβει αρχηγός του κράτους τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας, όπως αυτό αναθεωρήθηκε το 2015, ο πρόεδρος της Αρμενίας θα έχει περιορισμένες αρμοδιότητες και το πολίτευμα θα έχει τα χαρακτηριστικά προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με έναν ισχυρό πρωθυπουργό.
«Όλα γίνονται ώστε οι εξουσίες του τωρινού προέδρου να μεταφερθούν στον μελλοντικό πρωθυπουργό. Όλα γίνοναι για τη δημιουργία ενός αξιώματος υπερπρωθυπουργού», δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Έντμον Μαρουκιάν.
Ο νέος επικεφαλής της κυβέρνησης θα υποδεικνύεται από το κυβερνών κόμμα και θα διορίζεται από τον πρόεδρο της χώρας.
Η νέα θητεία του προέδρου είναι επταετής αντί για πενταετής, ενώ δεν θα συμμετέχει πλέον στο Συμβούλιο Ασφαλείας.























































