Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τουρκικός στρατός πλησιάζει την κουρδική πόλη-οχυρό Ρατζού στον θύλακα της Εφρίν

Ο τουρκικός στρατός πλησιάζει την κουρδική πόλη-οχυρό Ρατζού στον θύλακα της Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πρωί της Παρασκευής οι Τούρκοι και οι ισλαμιστές μισθοφόροι τους, που επιτίθενται στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, κατέλαβαν τρία χωριά από τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους ανανέωσαν την επίθεσή τους ενάντια στην οχυρωμένη κουρδική κωμόπολη Ρατζού, στα βορειοδυτικά της Εφρίν, καταλαμβάνοντας τα χωριά Μασκανλί, Ουτμανλί και Μαμαλί.

Πλέον τα τουρκικά στρατεύματα και οι συμμορίες που μάχονται στο πλευρό τους, απέχουν ένα με δύο χιλιόμετρα από τα βορειοδυτικά της πόλης Ρατζού.

Πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικές πηγές αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε ειδικές μονάδες του κοντά στην οχυρωμένη Ρατζού.

Πρόκειται για ελαφρύ τουρκικό πεζικό ειδικευμένο σε οδομαχίες, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακριβώς ποια είναι η πραγματική εκπαίδευση και ειδικότητα των τουρκικών στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί.

Όλα πάντως δείχνουν ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν επίθεση για να καταλάβουν την οχυρωμένη κουρδική κωμόπολη.

Πολεμικός χάρτης της Εφρίν: Με γαλάζιο χρώμα τα εδάφη στη βορειοδυτική Συρία υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης. Με πράσινο σκούρο η Αλ Κάιντα και με πράσινο ανοιχτό η Τζαμπχάτ Ταχρίρ Σουρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Συρία: Η τουρκική MİT μοιράζει όπλα στις φυλές της Ανατ. Συρίας για να επιτεθούν στους Κούρδους

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

ΒΑ Συρία: Καμία παράδοση, καμία συμφωνία: Πώς ο Οτζαλάν επέβαλε τη συμφωνία για τη Ροζάβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr