Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Η Ρωσία ευθύνεται για την δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα

ΗΠΑ: Η Ρωσία ευθύνεται για την δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία «ευθύνεται» για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ, του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στη Βρετανία, και της κόρης του Γιούλια, δήλωσε  η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ σε επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που ζήτησε το Λονδίνο.

«Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία ευθύνεται για την επίθεση ενάντια σε δύο ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας ένα νευροτοξικό παράγοντα στρατιωτικού τύπου», τόνισε η Χέιλι στο ΣΑ, σημειώνοντας ότι αυτό «δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Πρόκειται για την πρώτη φορά που επίσημα χείλη από τις ΗΠΑ κατηγορούν τόσο ξεκάθαρα την Μόσχα για την υπόθεση Σκριπάλ.
Για το «έγκλημα» της Ρωσίας θα πρέπει να ληφθεί δράση από το Συμβούλιο Ασφαλείας, είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ΗΠΑ στέκοντας απολύτως αλληλέγγυες με το Ηνωμένο Βασίλειο», συμπλήρωσε η Αμερικανίδα διπλωμάτης.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ, 66 ετών, και η κόρη του Γιούλια, 33 ετών, βρέθηκαν αναίσθητοι στις 4 Μαρτίου σε ένα παγκάκι στο Σάλσμπουριμ στη νοτιοδυτική Αγγλία. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε «κρίσιμη» κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr