Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε πώς η τουρκική ΜΙΤ συνέλαβε τους 6 “γκιουλενιστές” στο Κόσοβο (βίντεο)

Δείτε πώς η τουρκική ΜΙΤ συνέλαβε τους 6 “γκιουλενιστές” στο Κόσοβο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει στο Κόσοβο η υπόθεση σύλληψης και έκδοσης στην Τουρκία, έξι ατόμων που κατά την Άγκυρα έχουν διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον άνθρωπο που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Σε άρθρα που αναπαράγονται από τις τουρκικές ιστοσελίδες Hurriyet και Haberler, προβάλλονται βίντεο που έδειξε η τηλεόραση του Κοσόβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα λεπτά κατά τα οποία οι μυστικοί πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ ολοκληρώνουν την επιχείρησή τους, συλλαμβάνοντας τους έξι «γκιουλενιστές».

Αντιδρώντας στη μυστική επιχείρηση της τουρκικής MΙT, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου «καρατόμησε» σήμερα Παρασκευή τον υπουργό Εσωτερικών και τον επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας, όπως αποκάλυψαν στο Reuters Κοσοβάροι αξιωματούχοι που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Κι αυτό ενώ ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι δήλωσε πως δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση σύλληψης των έξι «γκιουλενιστών» από άνδρες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που έδρασαν στο Κόσοβο, αλλά ούτε και για την απομάκρυνσή τους από τη χώρα.

Η σύλληψη των «γκιουλενιστών» από Τούρκους πράκτορες είναι ξεκάθαρα μια επιχείρηση της ΜΙΤ για την απαγωγή επικηρυγμένων από το καθεστώς Ερντογάν σε έδαφος ξένης χώρας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση της απέλασης των έξι, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες Πέμπτη στο Κόσοβο για «σχέσεις με σχολεία που χρηματοδοτούνται από την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν», τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

«Η όλη επιχείρηση -ανάκληση των αδειών παραμονής, κράτηση, κατεπείγουσα απέλαση και η μυστική έκδοση στην Τουρκία των έξι τούρκων πολιτών από το έδαφος του Κοσόβου- πραγματοποιήθηκε χωρίς να το γνωρίζω και χωρίς την άδειά μου», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χαραντινάι.

Τις τελευταίες εβδομάδες το Κόσοβο αντιμετωπίζει πίεση από την Τουρκία να αναλάβει δράση εναντίον σχολείων που όπως ισχυρίζεται, χρηματοδοτούνται από την οργάνωση του Γκιουλέν.

Οι έξι συλληφθέντες:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr