Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λούλα στέλνει μήνυμα από τις φυλακές της Βραζιλίας – Τι λέει

Ο Λούλα στέλνει μήνυμα από τις φυλακές της Βραζιλίας – Τι λέει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Διαφθορά, Φυλακές,

Πρώτος στην πρόθεση ψήφου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στη Βραζιλία παραμένει ο πρώην πρόεδρος της χώρας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές κατηγορούμενος για διαφθορά, κατηγορία που αρνείται κατηγορηματικά, καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η δίκη του.

Ο Λούλα στο πρώτο του μήνυμα από τις 7 Απριλίου οπότε φυλακίσθηκε, δηλώνει «ήρεμος αλλά αγανακτισμένος, όπως κάθε αθώος που αγανακτά όταν βιώνει μια αδικία», χαιρετίζοντας παράλληλα την κινητοποίηση των υποστηρικτών του, που είχαν πραγματοποιήσει καθιστική διαμαρτυρία κοντά στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κουριτσίμπα στο οποίο κρατείται.

Παράλληλα ο Λούλα, που διετέλεσε πρόεδρος της Βραζιλίας από το 2003 ως το 2010 και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και ενός μήνα για διαφθορά, «προκάλεσε» τον δικαστή Σέρτζιο Μόρο και την υπηρεσία καταπολέμησης διαφθοράς «να αποδείξουν το αδίκημα που ισχυρίζονται ότι διέπραξα».

Πολλοί Βραζιλιάνοι θεωρούν ότι ο δικαστής Μόρο είναι σύμβολο της μάχης κατά της διαφθοράς, όμως έχει γίνει και στόχος πολλών επιθέσεων από υποστηρικτές του πρώην προέδρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Στο Ψυχιατρείο των φυλακών ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής

Αδειάζουν οι φυλακές στη Ρωσία: «Οι κρατούμενοι στέλνονται στον πόλεμο»

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr