Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλείται η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία

Απειλείται η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από μία κλωστή κρέμεται πλέον η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία μετά την κατάρριψη στρατιωτικού ελικοπτέρου από φιλορώσους αυτονομιστές που κόστισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, τόνισε την ανάγκη «να υπάρξουν παρατηρητές στην περιοχή που θα επιβλέπουν τις παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός» και ζήτησε «να σταματήσει η προμήθεια όπλων και μαχητών από την άλλη πλευρά των συνόρων με τη Ρωσία»

Ο Ποροσένκο από την πλευρά του «δεν αποκλείει την άρση της κατάπαυσης του πυρός πριν από την προγραμματισμένη λήξη της, διότι παραβιάζεται συνεχώς από τους αντάρτες οι οποίοι ελέγχονται από το εξωτερικό» σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας, η οποία σαφώς κατηγορεί τη Ρωσία.

ΗΠΑ – Βρετανία απειλούν τη τη Ρωσία με νέες κυρώσεις

Η επίθεση των φιλορώσων συζητήθηκε επίσης, μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας. Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν ότι εάν η Μόσχα δεν λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. θα επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία».
Νωρίτερα την Τρίτη, η Ουάσινγκτον χαιρέτισε την απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν να ζητήσει από το ρωσικό κοινοβούλιο να άρει την άδεια στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία αλλά τόνισαν εκ νέου την απειλή των κυρώσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Ο Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην Ανατ. Ουκρανία

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Ουκρανία αναφέρει επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr