Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρέ – καρέ η σύλληψη ηγετικού στελέχους της Αλ Κάιντα

Καρέ – καρέ η σύλληψη ηγετικού στελέχους της Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βίντεο με τη σύλληψη του ηγετικού στελέχους της Αλ Κάιντα Άμπου Άνας αλ Λίμπι δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Washington Post.

Το βίντεο προέρχεται από κάμερες ασφαλείας και παρουσιάζει καρέ – καρέ τη σύλληψη του αλ Λίμπι από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, τον Οκτώβριο του 2013 στην Τρίπολη της Λιβύης.

Διακρίνεται ένα αυτοκίνητο σκούρου χρώματος να σταματάει μπροστά από ένα σπίτι. Η ώρα είναι 6.38 το πρωί και ακόμη δεν έχει ξημερώσει. Αμέσως μετά, ένα άσπρο φορτηγάκι σταματάει αριστερά του οχήματος και βγαίνουν από μέσα τρεις ένοπλοι. Κατόπιν, ένα άλλο λευκό αυτοκίνητο σταματάει μπροστά από το σκουρόχρωμο για να το εμποδίσει να φύγει.

Οι ένοπλοι ακινητοποιούν τον οδηγό του σκούρου οχήματος και τον αναγκάζουν να ανέβει στο φορτηγάκι. Ένας από αυτούς κάθεται στο τιμόνι του σκούρου αυτοκινήτου και τα τρία οχήματα απομακρύνονται αναπτύσσοντας ταχύτητα. Η σκηνή διαρκεί το πολύ ένα λεπτό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος Λίβυος ήταν στον κατάλογο των καταζητούμενων επί 13 χρόνια καθώς οι ΗΠΑ τον κατηγορούσαν για συμμετοχή στις βομβιστικές επιθέσεις του 1998 στις αμερικανικές πρεσβείες της Κένυας και της Τανζανίας. Το FBI τον είχε επικηρύξει με το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η επιχείρηση για τη σύλληψή του οργανώθηκε από τη CIA, το FBI και μια μονάδα της Δύναμης Δέλτα, των ειδικών δυνάμεων του στρατού ξηράς των ΗΠΑ.

Μετά τη σύλληψή του ο Λίμπι μεταφέρθηκε σε ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο, το USS San-Antonio και αμέσως μετά στις ΗΠΑ για να δικαστεί.

tanz

Στις 7 Αυγούστου 1998 ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι σκοτώνοντας 213 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 5.000. Σχεδόν ταυτόχρονα, ένα φορτηγό εξερράγη μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Νταρ ες Σαλάμ της Τανζανίας με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 70.

Η Αλ Κάιντα είχε αναλάβει την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις.

nair

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr