Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ ως συνυπεύθυνες με το Ισραήλ για «μακελειό» στα σύνορα με τη Γάζα

Η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ ως συνυπεύθυνες με το Ισραήλ για «μακελειό» στα σύνορα με τη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου, κατηγόρησε τη Δευτέρα τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «συνυπεύθυνες» με την κυβέρνηση του Ισραήλ για «μακελειό» κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές στη Γάζα της τουρκόφιλης τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς -παλαιστινιακό παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων- που ελέγχει εδώ και μια δεκαετία τη Λωρίδα της Γάζας, περίπου 45 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν -μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές- από ισραηλινά πυρά στην προσπάθειά τους να εισβάλουν στο έδαφος του Ισραήλ.

Πολλοί από τους νεκρούς είναι τρομοκράτες της Χαμάς, που επιχειρούσαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος για να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις.

«Η αμερικανική κυβέρνηση είναι το ίδιο υπεύθυνη με την ισραηλινή κυβέρνηση για αυτή τη σφαγή», έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι οι «άδικες και παράνομες αποφάσεις τους», δηλαδή η μεταφορά της αμερικανικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στα Ιεροσόλυμα, ευθύνονται για την κλιμάκωση της κρίσης.

Η Χαμάς έχει μετατρέψει τη Γάζα σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Ως παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας καθοδηγείται απευθείας από την τουρκική κυβέρνηση, που επίσης πρόσκειται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Η Χαμάς υποκινεί διαδηλωτές να εισβάλουν στο έδαφος του Ισραήλ με αίτημα δήθεν να επιστρέψουν σε περιοχές που εκδιώχθηκαν πριν από δεκαετίες.

Στην πραγματικότητα οι ισλαμιστές έχουν ξεκινήσει υβριδικό πόλεμο ενάντια στο Ισραήλ και είναι στοιχείο του υβριδικού πολέμου να μπαίνουν διαδηλωτές μπροστά.

«Από εδώ και πέρα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο» πρόσθεσε ο Μποζντάγ, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση της επίθεσης κατά του Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τρομάζει η απάντηση του Ισραήλ – Φόβοι ότι μπορεί να στοχοποιήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Παγκόσμιος συναγερμός για να αποτραπεί γενικευμένη σύγκρουση – Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ

«Το Ιράν είναι γίγαντας χωρίς πόδια – Έχει βαλλιστικούς πυραύλους με εμβέλεια έως τα Βαλκάνια»

Πώς η αεροπορία του Ισραήλ θα μπορούσε να «γονατίσει» το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr