Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες “βλέπουν” ρωσικό δάκτυλο στην Καταλονία

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες “βλέπουν” ρωσικό δάκτυλο στην Καταλονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της Ισπανίας μέσω της υποστήριξης των αποσχιστών στην Καταλονία, δήλωσε ο επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών Χανς-Γκέοργκ Μάασεν.

Ο αρχηγός της BfV (Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος) τόνισε σε δηλώσεις ότι, με βάση τα στοιχεία τα οποία διαθέτει, προκύπτει «εύλογα» ότι η Ρωσία προχώρησε σε καμπάνια παραπληροφόρησης πριν το – παράνομο με βάση τον ισπανικό νόμο – δημοψήφισμα για την απόσχιση της Καταλονίας, ώστε να οδηγήσει περισσότερους πολίτες της ισπανικής αυτόνομης επαρχίας να υποστηρίξουν την απόσχιση.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, ο κ. Μάασεν έκανε τις σχετικές αναφορές σε διάσκεψη για ζητήματα πληροφοριών στο Βερολίνο, σημειώνοντας ότι διαθέτει σχετικά στοιχεία από διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για γερμανικές ή άλλες ευρωπαϊκές.

Τα σχόλια του κ. Μάασεν έγιναν λίγο μετά την εκλογή του Κιμ Τορά, αποσχιστή βουλευτή, στη θέση του τοπικού πρωθυπουργού της Καταλονίας από το κοινοβούλιο της περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ ζήτησαν να αποχωρήσει η Ουκρανία από το Ντονμπάς για να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Ταλ Ντίλιαν: Δεν θα γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος, το Predator παρέχεται αποκλειστικά σε κυβερνήσεις και Αρχές ασφάλειας, αυτοί ορίζουν τους στόχους

Ισραηλινές Μυστικές Υπηρεσίες: Κατάρρευση του ιρανικού καθεστώτος εντός ενός έτους από τη λήξη του πολέμου

Πούτιν προς Τεχεράνη: Η Ρωσία στέκεται στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr