Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη η σύζυγος του μεγαλύτερου βαρόνου ναρκωτικών του Μεξικό

Συνελήφθη η σύζυγος του μεγαλύτερου βαρόνου ναρκωτικών του Μεξικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά», οι αρχές του Μεξικό συνέλαβαν τη συζύγο του Νο1 βαρόνου των ναρκωτικών, Νεμέσιο Οσεγκέρα Θερβάντες, με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για λογαριασμό του καρτέλ του, στο οποίο αποδίδεται η εισαγωγή τεράστιων ποσοτήτων ηρωίνης στις ΗΠΑ.

Ο Οσεγκέρα, γνωστός επίσης με το προσωνύμιο «Ελ Μέντσο», έχει αναδειχθεί στον ισχυρότερο βαρόνο των ναρκωτικών στο Μεξικό αφότου ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν εκδόθηκε πέρυσι για να δικαστεί από την αμερικανική δικαιοσύνη.

Η σύζυγός του Ροσαλίντα Γκονσάλες Βαλένσια συνελήφθη από πεζοναύτες στο Σαπόπαν, ένα προάστιο της πόλης Γουαδαλαχάρα, στη δυτική Πολιτεία Χαλίσκο, έπειτα από την έκδοση δικαστικής διαταγής για τη σύλληψή της για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε.

Ο Ναβαρέτε εξήγησε ότι η σύζυγος του βαρόνου «φέρεται να διαχειριζόταν πόρους» για λογαριασμό του Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, που οι μεξικανικές αρχές χαρακτηρίζουν πλέον την ισχυρότερη συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα, καθώς έχει εξαπλωθεί σε εννιά πολιτείες του Μεξικού, στις ΗΠΑ, ενώ διατηρεί επίσης σχέσεις με συμμορίες σε άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής, της Ευρώπης και της Ασίας.

«Αυτή η γυναίκα είναι πιθανόν η διαχειρίστρια των πόρων της εγκληματικής οργάνωσης» και αντιμετωπίζει δικαστικές διώξεις, επέμεινε ο Ναβαρέτε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τους υπολογισμούς της μεξικανικής κυβέρνησης, το καρτέλ που διευθύνει ο «Ελ Μέντσο» έχει συσσωρεύσει έσοδα ύψους έως και 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην ίδια επιχείρηση, οι Πεζοναύτες συνέλαβαν επίσης έναν ακόμη ύποπτο, που κατονομάστηκε μόνο ως Χεράρδο Ν., και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της συμμορίας στα Πολιτείες Γουαναχουάτο και Μιτσοακάν.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος κατηγορείται για φόνους αστυνομικών και μελών αντίπαλων καρτέλ, έχει επίσης ζητηθεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ από τις αμερικανικές αρχές, που τον καταζητούν για μια ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε το 2002 στο Όρεγκον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γλυφάδα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο διαμέρισμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Άγιοι Ανάργυροι: O 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής είχε κάνει χρήση ναρκωτικών πριν τη σφάξει

Ολική έκλειψη Ηλίου στις 8 Απριλίου

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr