Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

1.500 άτομα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για το πραξικόπημα στην Τουρκία

1.500 άτομα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για το πραξικόπημα στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης, εκ των οποίων τουλάχιστον 1.500 σε ισόβια κάθειρξη, σε δίκες για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης.

«Από τις 287 δικαστικές υποθέσεις, σε 171 έχουν βγει ετυμηγορίες: 2.140 κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης και 1.478 από αυτούς έχουν αθωωθεί», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμντουλχαμίτ Γκιουλ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Από αυτούς, 1.500 έχουν καταδικαστεί σε ποινές ισόβιας κάθειρξης και 631 σε ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από 1 χρόνο και 2 μήνες έως και 20 χρόνια.

«Υποθέτω ότι οι εναπομείνασες υποθέσεις θα εκδικαστούν έως το τέλος του 2018», συμπλήρωσε ο Γκιουλ.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα, αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν ως ενορχηστρωτή της απόπειρας ανατροπής του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Γκιουλέν αρνείται τις κατηγορίες.

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους στρατιώτες, αστυνομικοί και δικαστές έχουν συλληφθεί έπειτα από το πραξικόπημα και την καταστολή των τουρκικών ενάντια στο κίνημα FETO του Γκιουλέν.

Οι δίκες πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας.

Περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στον δημόσιο τομέα, όπως δάσκαλοι, αστυνομικοί και δικαστές με αποφάσεις που εκδίδουν οι αρχές υπό την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα μετά την 15η Ιουλίου του 2016.

Η αντιπολίτευση και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τις αρχές ότι χρησιμοποίησαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να φιμώσουν κάθε αντιτιθέμενη φωνή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr