Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βόμβα» Ερντογάν: Ετοιμάζω μεγάλη Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη με Γαλλία-Γερμανία-Ρωσία

«Βόμβα» Ερντογάν: Ετοιμάζω μεγάλη Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη με Γαλλία-Γερμανία-Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να αναθερμάνει τις σχέσεις της με τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και να παραμείνει κοντά στη Ρωσία επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ παραμένουν τεταμένες.

O Τούρκος πρόεδρος, δήλωσε πως η χώρα του σκοπεύει να οργανώσει στις 7 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη Σύνοδο με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας για να συζητηθούν τα προβλήματα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στη Συρία.

«Θα κάνουμε χωριστά μια σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη την 7η Σεπτεμβρίου με τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Τουρκία. Θα συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί στην περιοχή» είπε ο Ερντογάν, αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει το διάλογο με τη Ρωσία.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε Τούρκους δημοσιογράφους, οι οποίοι τον συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του στη Νότια Αφρική από την 25η ως την 27η Ιουλίου για τη Σύνοδο των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική).

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο Ερντογάν είχε υποδεχθεί στην Άγκυρα τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και τον Ιρανό ομόλογό του, Χασάν Ροχανί.

Οι τρεις ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν ξανά μέσα στους επόμενους μήνες στην Τεχεράνη, φέρεται να είπε ο Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίσει πότε ακριβώς. Συνομιλίες τεχνικού επιπέδου προβλέπεται εξάλλου να διεξαχθούν σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στο Σότσι της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ ο αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, προειδοποίησε εκ νέου την Άγκυρα για κυρώσεις εξαιτίας συνεχιζόμενης κράτησης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον είναι ένας αθώος άνθρωπος» τόνισε ο Πενς μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Είναι ένας άνθρωπος με βαθιά θρησκευτική πίστη, ο οποίος επιτελεί ποιμενικό έργο στην Τουρκία για πάνω από 20 χρόνια». Ο Πενς πρόσθεσε ότι το γεγονός πως ο ιερωμένος αποφυλακίστηκε και του επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός «δεν αρκεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπράνσον, που πέρασε 21 μήνες σε τουρκική φυλακή, κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για υποστήριξη ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία, σύμφωνα με την Άγκυρα, βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αλλά και της εκτός νόμου αυτονομιστικής κουρδικής ένοπλης οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Ο πάστορας, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 35 ετών αν κριθεί ένοχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εμπαιγμός από Ερντογάν ενόψει συνάντησης με Μητσοτάκη: Με λίγη … θυσία θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις

ΥΠΕΞ: Διεθνής πρόκληση η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους

Ο ψευταράς Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: «Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»

Τουρκία: Ως τζαμί πλέον λειτουργεί η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr