Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χανς Βέρνερ Ζιν: Οι πιστωτές να πληρώσουν για την ελάφρυνση του χρέους των χωρών του νότου

Χανς Βέρνερ Ζιν: Οι πιστωτές να πληρώσουν για την ελάφρυνση του χρέους των χωρών του νότου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν,

Αναγκαία θεωρεί την ελάφρυνση του χρέους των χωρών του νότου, ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo Χανς Βέρνερ Ζιν , οποίος μάλιστα επισημαίνει ότι το κόστος πρέπει να το πληρώσουν οι πιστωτές, δηλαδή οι ισχυρές χώρες.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloombergο κ. Ζιν τόνισε ότι για να επανέλθουν στην οικονομική ανάπτυξη οι χώρες του Νότου της Ευρωζώνης χρειάζονται ελάφρυνση του χρέους τους και οι πιστωτές τους πρέπει να πληρώσουν το κόστος. Επεσήμανε δε ότι χρειάζεται μία ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ελάφρυνση του χρέους των χωρών αυτών.

Η ασιατική χρηματοπιστωτική κρίση, που ξεκίνησε το 1997, αντιμετωπίσθηκε με διαγραφή χρέους παρά με την επιβάρυνση των φορολογουμένων, προσφέροντας ένα υπόδειγμα που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, δήλωσε ο κ. Ζιν.

«Τα νοικοκυριά και οι εταιρείες είναι υπερχρεωμένες, οι τράπεζες είναι υπερχρεωμένες, τα κράτη είναι υπερχρεωμένα και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες είναι υπερχρεωμένες» στο πλαίσιο του συστήματος του ευρώ. Δεν είναι ωραίο για τον πιστωτή να δεχθεί ότι δεν θα πάρει πίσω τα χρήματά του, αλλά όσο νωρίτερα αντιμετωπίσει την αλήθεια, τόσο το καλύτερο», τόνισε ο Γερμανός οικονομολόγος.

«Με τα βάρη των χρεών σε «σχεδόν αφόρητα» επίπεδα, «χρειαζόμαστε μία διάσκεψη για το χρέος στην Ευρώπη για να χορηγηθεί μερική ελάφρυνση του χρέους στις χώρες του Νότου», δήλωσε ο κ. Ζιν, προσθέτοντας: «Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει από κοινού, καθώς εμπλέκονται αρκετές χώρες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζιν: Η νομισματική πολιτική Ντράγκι θα καταστρέψει την οικονομία της Ευρωζώνης

Ο Ζιν προειδοποιεί για έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη

Αποκάλυψη Ζιν: Ο Σόιμπλε το 2015 είχε δρομολογήσει Grexit αλλά του την χάλασαν Μέρκελ-Ολάντ

“Η Γερμανία θα έπρεπε να είχε χαρίσει χρήματα στην Ελλάδα”

Εφιαλτικά σενάρια με έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ από τον Ζιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr