Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είναι το «Momo» που βάζει στο στόχαστρο παιδιά

Τι είναι το «Momo» που βάζει στο στόχαστρο παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει από την εμφάνιση ενός νέου επικίνδυνου «παιχνιδιού», του «Momo», το οποίο θεωρείται εξίσου επικίνδυνο με την «Μπλε Φάλαινα».

Σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείο της ειδικής υπηρεσίας που συστάθηκε για να εντοπίζει επικίνδυνα παιχνίδια διαδικτυακών προκλήσεων υπήρξε ενημέρωση για το «Momo» που άρχισε από το Facebook, ωστόσο πλέον έχει «γιγαντωθεί» μέσω WhatsApp, ενώ έχει ήδη αναφερθεί ο θάνατος μίας 12χρονης στην Αργεντινή.

Το κορίτσι κινηματογραφούσε τις δραστηριότητές της πριν κρεμαστεί από ένα δέντρο στην αυλή του σπιτιού του, σύμφωνα με το Buenos Aires Times. Οι αρχές υποψιάζονται ότι κάποιος την ενθάρρυνε να αυτοκτονήσει, αναφέρει η έκθεση.

Η αρχική «πρόκληση» για τον παίκτη, ήταν να επικοινωνήσει με έναν άγνωστο αριθμό που είχε ως avatar μία τρομακτική γυναικεία μορφή, ενώ έπειτα καλείται να περάσει μια επικίνδυνη δοκιμασία.

Οι σχεδιαστές του παιχνιδιού φαίνεται πως έκλεψαν τη συγκεκριμένη μορφή από τον Γιαπωνέζο αρτίστα Midori Hayashi, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των Αρχών, δεν είχε ιδέα για το φονικό παιχνίδι.

Από την πλευρά του, επιθεωρητής από τη Βραζιλία, ο οποίος συμμετέχει στην παγκόσμια έρευνα, ανέφερε ότι το παιχνίδι φέρεται να αποτελεί βάση για κλοπή δεδομένων από μεγάλες εγκληματικές ομάδες, που δρουν μέσω Διαδικτύου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι αρχές έχουν εκδώσει επείγουσα προειδοποίηση προς τους γονείς, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους.

Παράλληλα, ερευνούν και άλλες «παράξενες» υποθέσεις με θανάτους εφήβων σε διάφορες χώρες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του BBC, το «Momo» έχει κάνει επιβεβαιωμένα την εμφάνισή του σε Μεξικό, Αργεντινή, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία και Γαλλία, ωστόσο δεν αποκλείεται να έχει επεκταθεί και σε περισσότερες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Έπεσαν Facebook, Messenger και Instagram – Τι λέει η Meta

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Αργεντινή: Πάνω από το 57% του πληθυσμού βυθίστηκε στη φτώχεια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr