Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Μαδούρο – Η στιγμή της επίθεσης με drones γεμάτα εκρηκτικά (βίντεο)

Προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Μαδούρο – Η στιγμή της επίθεσης με drones γεμάτα εκρηκτικά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Βίντεο, Νίκολας Μαδούρο,

“Σήμερα επιχείρησαν να με δολοφονήσουν”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος ότι βρίσκεται πίσω από την “επίθεση” που διαπράχθηκε με drones που έφεραν εκρηκτικά σε μια στρατιωτική παρέλαση της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς.

Στην ομιλία που πραγματοποίησε νωρίτερα το Σάββατο ο Μαδούρο στη στρατιωτική εκδήλωση μπροστά σε 17.000 στρατιώτες στο Καράκας, ο Βενεζουελανός Πρόεδρος σταμάτησε να μιλάει και κοίταξε ψηλά, ξαφνιασμένος. Ο ήχος της τηλεοπτικής μετάδοσης σταμάτησε.

Τα πλάνα έδειξαν έπειτα στρατιώτες να τρέχουν, έως ότου η τηλεοπτική μετάδοση διακόπηκε.

Ο Μαδούρο καθώς και η υπόλοιπη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που βρισκόταν στο πόντιουμ δεν τραυματίστηκαν, δήλωσε ο πρόεδρος της κρατικής τράπεζας Μιγκέλ Πέρεζ Αμπάντ.

Χωρίς κάποια εμφανή σημάδια τραυματισμού στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο σοσιαλιστής πρόεδρος τόνισε ότι “όλα δείχνουν” μια ακροδεξιά συνομωσία και μια αρχική έρευνα δείχνει ότι αυτή προήλθε από τη γειτονική Κολομβία. Αρκετοί από τους δράστες έχουν συλληφθεί, είπε, χωρίς να επεκταθεί.

Παράλληλα είπε ότι οι “χρηματοδότες” της επίθεσης βρίσκονται στις ΗΠΑ και ζήτησε τη βοήθεια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Μια πηγή στην προεδρία της Κολομβίας απέρριψε ως “αβάσιμη” την κατηγορία Μαδούρο ότι ο Κολομβιανός πρόεδρος Σάντος εμπλέκεται στην επίθεση.

“Αυτό είναι αβάσιμο, ο πρόεδρος είναι αφοσιωμένος στα βαφτίσια της εγγονής του Σελέστε και όχι στην ανατροπή ξένων κυβερνήσεων”, τόνισε η πηγή, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

“Αυτό το drone ερχόταν κατά πάνω αλλά υπήρχε μια ασπίδα αγάπης”, είπε. “Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσω για πολλά ακόμη χρόνια”.

“Αυτή είναι μια επίθεση με στόχο τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο” δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκες, σημειώνοντας ότι επτά στρατιώτες της εθνικής φρουράς τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Ο πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας Ντιοσντάντο Καμπέγιο κατηγόρησε ακροδεξιές δυνάμεις για την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας.

Σύμφωνα με τον Ροντρίγκες “ένας εκρηκτικός μηχανισμός (…) πυροδοτήθηκε κοντά στην προεδρική πλατφόρμα και άλλοι μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν σε άλλα σημεία της στρατιωτικής παρέλασης.

Μια μυστηριώδης οργάνωση ανταρτών που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» έγραψε ότι πέταξε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4 (…) Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».

Η οργάνωση αυτή φέρεται να δημιουργήθηκε το 2014 και να συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Όσκαρ Πέρες ο οποίος ηγήθηκε μιας επίθεσης με ελικόπτερο εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Καράκας τον Ιούνιο του 2017. Ο Πέρες σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο.

Στόχος της οργάνωσης, σύμφωνα με την ίδια, είναι να ενώσει όλους όσοι αντιτίθενται στην πολιτική του Μαδούρο.

«Είναι αντίθετο στη στρατιωτική τιμή να διατηρούνται στην εξουσία αυτοί που έχουν ξεχάσει το Σύνταγμα και χρησιμοποιούν το δημόσιο λειτούργημα για να πλουτίσουν», καταγγέλλει στο κείμενό της η οργάνωση.

«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ο πληθυσμός να πεινά, οι άρρωστοι να μην έχουν φάρμακα, το νόμισμά μας να μην έχει καμία αξία, το εκπαιδευτικό σύστημα να μην διδάσκει πλέον τίποτε και απλώς να προσηλυτίζει στον κομμουνισμό», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

8.000 μετανάστες από Βενεζουέλα, Κούβα και Μεξικό κατευθύνονται προς τα αμερικανικά σύνορα

DW: Αρνητικά σχόλια για τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι σε Βενεζουέλα και Μαδούρο

Βενεζουέλα: Τέλος ο Γκουαϊδό – Τον καθαίρεσε η παράταξή του

Η Τουρκία ζήτησε άρση κυρώσεων σε Ιράν και Βενεζουέλα λόγω ενεργειακής κρίσης

Ο ξαφνικά «απαραίτητος» Μαδούρο με πετρέλαιο για τη «δίψα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr