Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόλτον προς Τουρκία: Αφήστε τον πάστορα για να λυθεί η οικονομική κρίση «σε μια στιγμή»!

Μπόλτον προς Τουρκία: Αφήστε τον πάστορα για να λυθεί η οικονομική κρίση «σε μια στιγμή»!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία μπορεί να τερματίσει την οικονομική και νομισματική κρίση με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη «μέσα σε μια στιγμή» υπογράμμισε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Όπως εξήγησε ο Μπόλτον, το μόνο που χρειάζεται είναι να ανακοινωσει η Άγκυρα ότι αφήνει ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα, Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία και συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

«Η τουρκική κυβέρνηση έκανε μεγάλο λάθος αποφασίζοντας να μην αφεθεί ελεύθερος ο πάστορας Μπράνσον» είπε χαρακτηριστικά ο Μπράνσον στη συνέντευξη που παραχώρησε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ισραήλ.

«Κάθε μέρα που περνάει αυτό το λάθος συνεχίζεται. Αυτή η κρίση θα μπορούσε να τελειώσει μέσα σε μια στιγμή, αν έκαναν το σωστό ως σύμμαχος στο NATO, χώρα που ανήκει στη Δύση, κι απελευθέρωναν χωρίς όρους τον πάστορα Μπράνσον» συμπλήρωσε.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν αμφισβητείται η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Το τουρκικό νόμισμα που αντιμετώπιζε ισχυρές πιέσεις από τις αρχές του έτους, εξαιτίας των φόβων για υπερθέρμανση της οικονομίας, έχει βρεθεί σε ελεύθερη πτώση μετά την όξυνση των σχέσεων με τις ΗΠΑ και κυρίως την αμερικανική απόφαση να επιβάλλει δασμούς και κυρώσεις στην Τουρκία. Καταγράφει απώλειες της τάξης του 40% φέτος.

Η Άγκυρα αναζητεί συμμαχίες και στηρίγματα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία. Προς το παρόν την μόνη απτή στήριξη έχει λάβει από το Κατάρ, που δεσμεύθηκε για επενδύσεις 15 δισ. δολαρίων και για ανταλλαγή νομισμάτων.

Ο Μπόλτον ωστόσο εκτίμησε ότι η χείρα βοηθείας από το εμιράτο δεν αρκεί. «Νομίζω ότι αυτό που υποσχέθηκε είναι εντελώς ανεπαρκές ώστε να έχει σημαντική επίπτωση στην οικονομία της Τουρκίας. Ασφαλώς δεν βοηθάει, αλλά θα δούμε τι θα βγει στην πραγματικότητα από αυτή τη δέσμευση» σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr