Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έγγραφα εμπλέκουν τη βουλγαρική κυβέρνηση στις αποστολές όπλων του Ερντογάν στους τζιχαντιστές

Έγγραφα εμπλέκουν τη βουλγαρική κυβέρνηση στις αποστολές όπλων του Ερντογάν στους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αντικαθεστωτικός Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ αποκάλυψε έγγραφα στην ιστοσελίδα Turkish Minute, σύμφωνα με τα οποία σε ένα φορτίο με όπλα από την Τουρκία, που πιάστηκε και είχε αποδέκτες τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων και των οργανώσεων της Αλ Κάιντα στη χώρα, εμπλέκεται και η βουλγαρική κυβέρνηση.

Πρόκειται για την υπόθεση του φορτίου με όπλα που πιάστηκε στις 19 Ιανουαρίου 2014 στα Άδανα από την τουρκική Αστυνομία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, το οποίο συνόδευαν τέσσερις πράκτορες της τουρκικής MIT που εκτελούσαν προσωπικές εντολές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εννοείται πώς το όλο μπέρδεμα έγινε επειδή η αποστολή των όπλων ήταν μυστική επιχείριση που δεν γνώριζε η Αστυνομία, δηλαδή πιάστηκαν μεταξύ τους.

Όταν το σκάνδαλο ξέσπασε στα τουρκικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση Ερντογάν έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει την υπόθεση, απολύοντας εισαγγελείς, αστυνομικούς διοικητές και αξιωματικούς του στρατού που είχαν ανάμιξη στην αποκάλυψη του παράνομου φορτίου οπλισμού προς τους τρομοκράτες.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από τη σύλληψη του φορτίου στη Άδανα. Είναι αυτές που διέρρευσαν στον τουρκικό Τύπο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρχικά αρνήθηκε ότι το φορτίο ήταν όπλα και ισχυρίστηκε πως ήταν ανθρωπιστική βοήθεια.

Αργότερα άλλαξε την ιστορία του, ισχυριζόμενος ότι το φορτίο προοριζόταν για τους «Τουρκμένους αδελφούς» στη Συρία.

Το όλο θέμα «μαζεύτηκε» όταν η τουρκική Δικαιοσύνη εξέδωσε διαταγή απαγόρευσης της περαιτέρω δημοσιοποίησης στοιχείων για την υπόθεση από τα τουρκικά Μέσα.

Όπως γράφει ο Μποζκούρτ, αργότερα έγινε γνωστό από έγγραφα ότι η τουρκική κυβέρνηση έστειλε συνολικά 2.000 φορτηγά με όπλα στους τζιχαντιστές στη Συρία για να ανατρέψουν την κυβέρνηση Άσαντ και να την αντικαταστήσουν με ένα ισλαμιστικό καθεστώς ελεγχόμενο από την Άγκυρα.

Στα έγγραφα που αποκαλύπτει ο Μποζκούρτ αναφέρεται ότι τα βλήματα όλμων που βρέθηκαν σε εκείνο το φορτίο είχαν κατασκευαστεί στη Βουλγαρία, όπως και άλλο υλικό.

Στο τέλος του άρθρου του ο Μποζκούρτ αφήνει σαφή υπονοούμενα για εμπλοκή της βουλγαρικής κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ στην όλη υπόθεση.

Διαβάστε εδώ τι αποκάλυπτε το Reuters πριν από τρία χρόνια: Turkish intelligence helped ship arms to Syrian Islamist rebel areas

Διαβάστε την υπόθεση και στη Wikipedia: 2014 National Intelligence Organisation scandal in Turkey

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr