Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας – Θα δει Ερντογάν

Στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας – Θα δει Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, ο κ. Μάας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και με τον πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας επιδιώκει την επαναπροσέγγιση με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεσούσης της έντασης στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Η διπλωματική διένεξη με την Ουάσιγκτον πυροδότησε νομισματική και οικονομική κρίση στη χώρα. Η τουρκική λίρα έχει χάσει το 40% της αξίας της έναντι του αμερικανικού δολαρίου φέτος.

Η διήμερη επίσκεψη του Μάας έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, εν όψει της επίσκεψης του Ερντογάν στη Γερμανία στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Η Άγκυρα θέλει να εξασφαλίσει πολιτική – και πιθανόν οικονομική – στήριξη από το Βερολίνο.

Την Πέμπτη, οι Μάας και Τσαβούσογλου σχεδιάζουν να παραστούν στην τελετή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς σε μια γερμανική σχολή που εορτάζει φέτος 150 χρόνια λειτουργίας.

Ο Μάας τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι η διμερής σχέση με την Τουρκία θα μπορέσει να εξομαλυνθεί μόνο αφού αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι Γερμανοί πολίτες που παραμένουν έγκλειστοι σε τουρκικές φυλακές.

Οι γερμανοτουρκικές σχέσεις διαταράχθηκαν μεταξύ άλλων εξαιτίας σειράς συλλήψεων Γερμανών μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 και εν μέσω του κύματος εκκαθαρίσεων και συλλήψεων που ακολούθησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr