Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοψήφισμα Σκόπια: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τραγωδία και συνθηκολόγηση» λέει το VMRO-DPMNE

Δημοψήφισμα Σκόπια: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τραγωδία και συνθηκολόγηση» λέει το VMRO-DPMNE
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προς το παρόν ομαλά εξελίσσεται η εκστρατεία στα Σκόπια για το δημοψήφισμα για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί το κρατίδιο στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι κυβερνητικοί και οι Αλβανοί σύμμαχοί τους έχουν διαμορφώσει ένα συνασπισμό υπέρ του «ναι» που τον ονομάζουν «Μαζί ΓΙΑ ευρωπαϊκή “Μακεδονία”».

Ως «Ευρωπαϊκή Μακεδονία» εννοούν ότι η χώρα πρέπει να μετονομαστεί από σκέτο «Μακεδονία» που λέγεται σήμερα σε «Βόρεια Μακεδονία», να κάνει συνταγματική αναθεώρηση και να αποποιηθεί το σφετερισμό της ιστορίας της αρχαίας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας σε συγκέντρωση στον Δήμο Κάρπος των Σκοπίων, δήλωσε πεπεισμένος ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα ληφθεί η ενδεδειγμένη απόφαση, με την οποία θα διασφαλιστεί το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας και θα σταλεί το μήνυμα σε όλο τον κόσμο, ο οποίος στηρίζει σθεναρά την ΠΓΔΜ, ότι επιλογή της χώρας αποτελεί η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανάφερε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ δεν σημαίνουν για την ΠΓΔΜ μόνο ασφάλεια, αλλά και ενίσχυση της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Κουμάνοβο, έδωσε έμφαση στα οφέλη που θα αποκομίσει η χώρα από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά και σε αυτά που ήδη αποκομίζει.

Ο Ντιμιτρόφ τόνισε ότι το επικείμενο δημοψήφισμα δεν σχετίζεται με τα κόμματα και την κυβέρνηση, αλλά με το μέλλον της χώρας, η οποία, όπως είπε, βρισκόταν σε ομηρία.

«Είστε προδότες»

Όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ, στις ομιλίες του Πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ αντέδρασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, το οποίο υποστήριξε ότι «η διαγραφή της ονομασίας της χώρας, η αλλαγή του Συντάγματος, η αποποίηση της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού συνιστά τραγωδία».

Το VMRO-DPMNE ανέφερε ότι με την ομιλία του ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε «την ανευθυνότητα και την αντικρατική συμπεριφορά του» σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνιστά «συνθηκολόγηση που υποσκάπτει την ταυτότητα, την κρατική υπόσταση και την ιστορία της χώρας».

Επίσης, το VMRO-DPMNE κατηγόρησε τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ ότι ακολουθεί την πρακτική του πολιτικού του προϊστάμενου, Ζόραν Ζάεφ και προσπαθεί με ψέματα να χειραγωγήσει και να διχάσει τους πολίτες..

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr