Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε έξι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Αλί Αβτσί που γύρισε ταινία με θέμα την εκτέλεση του Ερντογάν

Σε έξι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Αλί Αβτσί που γύρισε ταινία με θέμα την εκτέλεση του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος σκηνοθέτης, που γύρισε μια ταινία με θέμα τι θα είχε γίνει εάν είχε επιτύχει το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 και είχε ανατρέψει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία είχε μια σκηνή εκτέλεσης του Τούρκου προέδρου και όλης της οικογένειάς του από τους πραξικοπηματίες, καταδικάστηκε την Παρασκευή σε κάθειρξη έξι ετών ως μέλος του κινήματος του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο σκηνοθέτης Αλί Αβτσί συνελήφθη πέρσι μετά τη δημοσίευση στο διαδίκτυο του τρέιλερ της ταινίας του με τίτλο «Uyanış», «Αφύπνιση», στο οποίο έδειχνε τον Τούρκο πρόεδρο γονυπετή να προσεύχεται πριν τον εκτελέσουν με μια σφαίρα στο κεφάλι οι πραξικοπηματίες.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε τον Αβτσί σε έξι χρόνια και τρεις μήνες κάθειρξη με την κατηγορία ότι είναι «γκιουλενιστής» και ότι με την ταινία του ήθελε να διαδώσει την προπαγάνδα των τρομοκρατών.

Ο Αβτσί στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος ο Ερντογάν επανειλημμένα είχε πει ότι ήταν ο στόχος του πραξικοπήματος.

«Εάν σκόπευα να διαδώσω την προπαγάνδα των τρομοκρατών, θα έδειχνα τον Ερντογάν να σχεδιάζει τη διαφυγή του αντί της σκηνής που προσεύχεται», είπε ο Αβτσί, δίχως να πείθει το δικαστήριο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr