ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν και Ερντογάν τα λένε από κοντά τη Δευτέρα για το «αγκάθι» της Ιντλίμπ

Πούτιν και Ερντογάν τα λένε από κοντά τη Δευτέρα για το «αγκάθι» της Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη Δευτέρα, στο Σότσι, πρόκειται να συναντηθούν Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ η Τουρκία προσπαθεί να βρει μία λύση για κατάπαυση του πυρός στην ισλαμοκρατούμενη Ιντλίμπ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας και ο Τούρκος ομόλογός του συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη, στη Σύνοδο Κορυφής που διοργάνωσε ο Ιρανός ομόλογός τους Χασάν Ροχανί.

Ρωσία και Ιράν επέμειναν στην αρχική θέση τους για στρατιωτική παρέμβαση στην Ιντλίμπ παρά τις εκκλήσεις του Ερντογάν για εκεχειρία υπό τον φόβο μία ανθρωπιστικής κρίσης στα σύνορά του.

«Για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ιντλίμπ, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλο τον κόσμο», δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στα ρωσικά και τα ιρανικά επιχειρήματα.

«Το να σκοτώνεις ωστόσο αδιακρίτως αμάχους, παιδιά και γυναίκες με το πρόσχημα ότι καταπολεμάς μια τρομοκρατική οργάνωση δεν είναι ανθρώπινο», πρόσθεσε.

Στην Ιντλίμπ ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι. Η Άγκυρα, όπως τόνισε και την περασμένη εβδομάδα, δεν αντέχει να υποδεχτεί άλλους πρόσφυγες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν εξετάζει την αμερικανική πρόταση, προειδοποιώντας παράλληλα πως οι επιθέσεις στα Στενά «δεν μπορούν να αγνοηθούν»

Το Ιράν διαθέτει αρκετό πλουτώνιο για την κατασκευή άνω των 200 πυρηνικών βομβών

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε εταιρείες κινεζικών συμφερόντων για το πρόγραμμα drones του Ιράν

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετακινεί πολεμικό πλοίο πληρέστερα στον Κόλπο για αποστολή προστασίας της ναυσιπλοΐας

Λίβανος και Συρία για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr