Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σμήναρχοι και πιλότοι ανάμεσα στους 110 «γκιουλενιστές» στρατιωτικούς που κυνηγά η Άγκυρα

Σμήναρχοι και πιλότοι ανάμεσα στους 110 «γκιουλενιστές» στρατιωτικούς που κυνηγά η Άγκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη σύλληψη 85 στρατιωτικών τους οποίους υποψιάζεται ότι είχαν σχέσεις με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, προχώρησε σήμερα Παρασκευή η Άγκυρα.

Ο Γκιουλέν κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ότι ήταν ο ενορχηστρωτής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Η εισαγγελία της Άγκυρας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 110 εν ενεργεία στρατιωτικούς της πολεμικής αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων τριών σμηνάρχων και πέντε πιλότων, στο πλαίσιο έρευνάς της που έχει στόχο γκιουλενικές δομές στον στρατό, σύμφωνα με το Anadolu.

Ογδόντα πέντε από αυτούς έχουν ήδη συλληφθεί από το πρωί ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους 25.

Οι τουρκικές αρχές προέβησαν σε ευρείες επιχειρήσεις εκκαθάρισης στο σύνολο των δημόσιων θεσμών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιούλιου του 2016, την ευθύνη για το οποίο αποδίδουν οι αρχές στον Γκιουλέν, πρώην σύμμαχο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μετατράπηκε στη συνέχεια σε μαύρο πρόβατο.

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και περισσότεροι από 150.000 απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών των τουρκικών αρχών, οι οποίες επικρίθηκαν σφόδρα στο εξωτερικό, αλλά ήταν, σύμφωνα με την Άγκυρα, απαραίτητες για να εξαλειφθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος ανταρσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr