Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτο: Σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας ξεκινά σε λίγη ώρα το Ισραήλ

Έκτακτο: Σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας ξεκινά σε λίγη ώρα το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρούς βομβαρδισμούς ξεκινά στις 12:00 το μεσημέρι το Ισραήλ και καλεί τους κατοίκους οικισμών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η ισραηλινή αεροπορία πρόκειται να ρίξει φυλλάδια στην περιοχή αυτή, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, με τα οποία θα ζητά από τους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους μέχρι το μεσημέρι και να καταφύγουν νοτιότερα, αναφέρευαι σε ανακοίνωση του στρατού.

«Τα φυλλάδια αυτά προειδοποιούν τους κατοίκους της Μπέιτ Λαχίγια να απομακρυνθούν, για τη δική τους ασφάλεια, από τα μέλη της Χαμάς και από τις τοποθεσίες όπου δρουν» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να επιτεθεί σε υποδομές των τρομοκρατών. Η επιχείρηση θα είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Αυτοί που δεν θα τηρήσουν τις οδηγίες θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των μελών της οικογένειάς τους», καταλήγει η ανακοίνωση του στρατού.

Τουλάχιστον 163 Παλαιστίνιοι νεκροί σε έξι ημέρες

Μεταξύ αυτών ήταν ένα παιδί δύο ετών, μια 73χρονη και δύο γυναίκες με βαριά αναπηρία οι οποίες τραυματίστηκαν θανάσιμα μέσα στο ίδρυμα που τις φιλοξενούσε. Σκοτώθηκαν επίσης δύο ανιψιοί του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, του Ισμαήλ Χανίγιε.

Παλαιστίνια γυναίκα, δείχνει τον ισραηλινό πύραυλο που έπληξε οικία στο βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, στις 13 Ιουλίου 2014.

Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν εξάλλου όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι του διοικητή της αστυνομίας της Χαμάς Ταΐσίρ αλ Μπατς, στην πόλη της Γάζας. Το σπίτι χτυπήθηκε την ώρα που αποχωρούσαν οι πιστοί από ένα γειτονικό τέμενος.

Συνολικά, από την έναρξη της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή», την περασμένη Τρίτη, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 163 Παλαιστίνιοι ενώ άλλοι 1.085 τραυματίστηκαν. Από την πλευρά του Ισραήλ δεν έχουν αναφερθεί θύματα, παρά τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Καταδρομείς του πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ επιτέθηκαν σε θέση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, «από όπου είχαν εκτοξευτεί πύραυλοι προς το Ισραήλ».Όπως μεταδόθηκε από τη ραδιοφωνική συχνότητα του στρατού, χρησιμοποιήθηκαν χερσαία στρατεύματα κοντά σε πόλη της Γάζας, πρώτη φορά μετά την τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ.
Τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με αντάρτες της Χαμάς, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται παλαιστινιακές πηγές, τρεις μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν την Κυριακή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr