ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: «Λάθος η αποχώρηση» των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: «Λάθος η αποχώρηση» των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Λάθος, η αποχώρηση από την INF είναι λάθος». Αυτή είναι η άποψη του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης που συνυπέγραψε τη συμφωνία του 1987 για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF), του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκίζουμε παλιές συμφωνίες για τον αφοπλισμό.

»Στ’ αλήθεια δεν καταλαβαίνουν στην Ουάσιγκτον πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτό;», δήλωσε ο Γκορμπατσόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, θα ζητήσει μία εξήγηση για τους λόγους για τους οποίους η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη συνθήκη για τον έλεγχο των εξοπλισμών, όταν συναντηθεί με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον.

«Επικίνδυνο βήμα» χαρακτήρισε την αμερικανική απόσυρση από τη Συμφωνία η Μόσχα και προειδοποίησε με αντίποινα.

«Θα είναι ένα πολύ επικίνδυνο βήμα, το οποίο είμαι σίγουρος πως δεν θα γίνει κατανοητό από τη διεθνή κοινότητα και θα προκαλέσει καταδίκες» σχολίασε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σερκέι Ριαμπκόφ μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik, ενώ κατήγγειλε απόπειρα εκβιασμού εκ μέρους της Ουάσιγκτον.

«Αντιμετωπίζουμε με ανησυχία και καταδικάζουμε τις νέες απόπειρες των ΗΠΑ να αναγκάσουν τη Ρωσία να κάνει υποχωρήσεις στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας και της στρατηγικής σταθερότητας μέσω των εκβιασμών» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το πώς θα απαντήσει η Ρωσία, τόνισε ότι εάν συνεχιστούν οι αμερικανικές προκλήσεις, θα προχωρήσει σε αντίποινα, περιλαμβανομένων στρατιωτικών αντιποίνων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιμπραήμ Καραγκιούλ: Η Τουρκία πρέπει να κατακτήσει Συρία, Λίβανο, Παλαιστίνη και το Ισραήλ να καταστραφεί – «Όποιος συμμαχεί με το Ισραήλ, θα χάσει τη χώρα του»

Σε πολεμική ετοιμότητα: Σε κατάσταση επιφυλακής οι ένοπλες δυνάμεις ΗΠΑ και Ισραήλ

ΗΠΑ: Το παρασκήνιο της κλιμακούμενης σύγκρουσης μεταξύ του Υπουργού Πολέμου Χέγκσεθ και του Υπουργού Στρατού Ντρίσκολ

Το Ιράν απέρριψε τις διαπραγματεύσεις – Ο Τραμπ παρέτεινε την κατάπαυση του πυρός με το Ιράν

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν κάμερες σε «κάθε σπιθαμή» των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr