Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Τραμπ τα βάζει με τα μέσα ενημέρωσης για τα τρομο-δέματα

Γιατί ο Τραμπ τα βάζει με τα μέσα ενημέρωσης για τα τρομο-δέματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα μέσα ενημέρωσης και την «ατέρμονη εχθρότητά τους» επιτέθηκε για μία ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνοντας ένα μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες μετά την αποστολή σωρείας αυτοσχέδιων μηχανισμών στα γραφεία του CNN και κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τις επιθέσεις και δεσμεύτηκε να εντοπίσει τους δράστες, καθώς ο τρόμος εξαπλώνεται σαν αρρώστια στις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Στην πρώτη του αντίδραση ωστόσο στο πρωτοφανές αυτό χάος, ο Τραμπ έβαλε και ένα «αλλά». Επιρρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη στα μέσα ενημέρωσης, τους κούνησε το δάχτυλο προειδοποιώντας να σταματήσουν «τις συνεχείς αρνητικές και συχνά ψευδείς επιθέσεις και ιστορίες».

Το αλαλούμ της Τετάρτης ξεκίνησε με μία ανακοίνωση των Μυστικών Υπηρεσιών ότι ύποπτα πακέτα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς εστάλησαν στην πρώην υποψήφια Χίλαρι Κλίντον και τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Το πρώτο πακέτο εστάλη αργά το βράδυ της Τρίτης, το δεύτερο την Τετάρτη το πρωί.

Τις επόμενες ώρες, οι ανακοινώσεις για τα ύποπτα πακέτα και οι εκκενώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Ένα ακόμη, με αποδέκτη τον πρώην γενικό εισαγγελέα Έρικ Χόλντερ εντοπίστηκε πριν φθάσει στον προορισμό του, κι έπειτα δύο άλλα στη βουλευτή των Δημοκρατικών Μαξίν Γουότερς.

Την ίδια ώρα, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές αναζητούσαν ένα ύποπτο πακέτο το οποίο εκτιμούσαν ότι προοριζόταν για τον Τζο Μπάιντεν.

Άμεσα εκκενώθηκαν ακόμη τα στούντιο του CNN, στη Νέα Υόρκη, όπου η αστυνομία εντόπισε «ζωντανό εκρηκτικό μηχανισμό» στο γραφείο αλληλογραφίας.

Το πακέτο αυτό είχε αποδέκτη των πρώην διευθυντή της CIA – και σφοδρό πολέμιο του Αμερικανού προέδρου. Το πρώτο δέμα με αυτοσχέδιο μηχανισμό είχε εντοπιστεί τη Δευτέρα το απόγευμα στο ταχυδρομείο του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.

Τη Τετάρτη το βράδυ, όλα τα πακέτα βρίσκονταν στα εργαστήρια του FBI, στη Βιρτζίνια, όπου διαπιστώθηκε ότι το πρώτο προς τον Τζορτζ Σόρος και τουλάχιστον τέσσερα ακόμη είχαν τοποθετηθεί σε ίδιους φακέλους με παρόμοιες σφραγίδες και άλλα κοινά χαρακτηριστικά.

Καμία συσκευή δεν εξερράγη ούτε υπήρξαν θύματα. Πολλοί Δημοκρατικοί ωστόσο αναφέρθηκαν με νόημα στην πολιτική ρητορική του Τραμπ και άφησαν να εννοηθεί ότι στόχος ήταν η καλή επίδοση του κόμματος λίγο πριν από τις εκλογές.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο μίλησε για «τρομοκρατική πράξη», ενώ ο Τζον Μπρέναν τόνισε ότι η ρητορική του Τραμπ και οι προηγούμενες επιθέσεις εις βάρος του έχουν γεννήσει συναισθήματα τα οποία μετουσιώνονται σε πράξεις βίας.

Τη διχαστική ρητορική καταδίκασε από την πλευρά της και η Χίλαρι Κλίντον, διαπιστώνοντας ότι οι ΗΠΑ διανύουν μία περίοδο αναταράξεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Μπαβέλλας σε ηλικία 89 ετών

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr