Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκκληση ΗΠΑ – Ευρωπαϊκής Ένωσης για εκεχειρία στη Γάζα

Έκκληση ΗΠΑ – Ευρωπαϊκής Ένωσης για εκεχειρία στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη στήριξή τους στις προσπάθειες της Αιγύπτου για εκεχειρία στη Γάζα εξέφρασαν τόσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες όσο και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, καλώντας Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να δώσουν τέλος στις εχθροπραξίες.

Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα γίνουν διπλωματικές προσπάθειες με «φίλους και παρατάξεις» στην περιοχή. «Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που μπορεί να συνεχίσει κάτω από ένα καθημερινό μπαράζ ρουκετών», τόνισε

«Οι λαοί των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων δεν θέλουν να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες», συνέχισε, εκφράζοντας τη λύπη του «για τις βίαιες συγκρούσεις και ιδιαίτερα για το θάνατο και τον τραυματισμό τόσων αθώων ανθρώπων στη Γάζα».

Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συναντήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, κάλεσαν και τις δύο πλευρές «να δώσουν ένα τέλος στα δεινά του άμαχου πληθυσμού, ιδίως επιτρέποντας την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και να αποτελέσουν παράγοντες για τη σταθερότητα στην περιοχή».

Χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για διαμεσολάβηση ώστε Ισραηνινοί και Παλαιστίνιοι να συμφωνήσουν για κατάπαυση του πυρός. Από την άλλη, καταδίκασαν την εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα προς το Ισραήλ και την αδιάκριτη στόχευση αμάχων. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τον λαό του από αυτές τις επιθέσεις, ωστόσο πρέπει να ενεργήσει ανάλογα για την ασφάλεια των αμάχων, δήλωσαν.

Τέλος εξέφρασαν «τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια αθώων ζωών και τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας, ως αποτέλεσμα των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων», ενώ διατύπωσαν τις ανησυχίες τους «για την γρήγορη και δραματική επιδείνωση της κατάστασης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr