Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο – ντοκουμέντο: Αιγύπτιοι δημοσιογράφοι ξεφτιλίζουν τη Χαμάς

Βίντεο – ντοκουμέντο: Αιγύπτιοι δημοσιογράφοι ξεφτιλίζουν τη Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί στην Ελλάδα, επειδή δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει πραγματικά στη Γάζα, να παρασύρονται πολλοί συναισθηματικά και να θεωρούν πάντα κακό και φταίχτη για όλα το Ισραήλ, ωστόσο έχει σημασία να δούμε τι πιστεύουν οι Άραβες για όσα συμβαίνουν στη Γάζα και τι γνώμη έχουν για τη Χαμάς, την ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει στρατιωτικά και πολιτικά τη Λωρίδα της Γάζας.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε έχει αγγλικούς υποτίτλους και είναι συρραφή αποσπασμάτων από την αιγυπτιακή τηλεόραση. Οι Αιγύπτιοι δημοσιογράφοι, που είναι Άραβες κι αυτοί όπως και οι Παλαιστίνιοι, τα έχουν πάρει στην κυριολεξία με τη Χαμάς και την κατηγορούν ως υπεύθυνη για τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, ενώ οι ηγέτες της ζούνε σε πολυτελή ξενοδοχεία και επαύλεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μακριά από τις βόμβες και τον πόλεμο, βλέποντας τον πόλεμο στη Γάζα μέσω… τηλεόρασης.

Ο πρώτος δημοσιογράφος, που θα δείτε, λέει χαρακτηριστικά: “Οι συμπατριώτες μας στη Γάζα είναι άλλο πράγμα από τη Χαμάς. Και οι κάτοικοι της Γάζας πρέπει επιτέλους να επανέλθουν στην πραγματικότητα, μακριά από αυτή την ανόητη αντίληψη που αναμιγνύει τη θρησκεία με την πολιτική και η οποία ωθεί το λαό της Γάζας κι όλο τον αραβικό κόσμο σε ολοκληρωτικό εξευτελισμό, σε αιματοκύλισμα δίχως καμία προοπτική νίκης. Προσευχόμαστε στον Θεό να φωτίσει με κοινή λογική τους ηγέτες της Χαμάς”.

Ο δεύτερος δημοσιογράφους είναι ακόμα πιο επιθετικός. Δείχνει πλάνα από τους νεκρούς στη Γάζα και φωνάζει: “Πείτε μου ποιες είναι οι απώλειες των Ισραηλινών! Πόσοι άραγε Ισραηλινοί σκοτώθηκαν; 200, 400 ή μήπως 5; Οι συνολικές ισραηλινές απώλειες τις τελευταίες ημέρες είναι 4 άνθρωποι!”. Στη συνέχεια περιλαμβάνει τον… εξόριστο ηγέτη της Χαμάς, Χαλίντ Μεσάαλ, ο οποίος -όπως λέει ο δημοσιογράφος- κάνει την… τζιχάντ από το Κατάρ, ενώ δείχνει φωτογραφίες του Μεσάαλ να διάγει ζωή πολυτελή, να τρώει πλούσια γεύματα, να κάνει γυμναστική και να βλέπει τηλεόραση. “Αυτή είναι η αντίληψη του αδελφού Χαλίντ για το πώς διεξάγεται ο ιερός πόλεμος”, σχολιάσει ειρωνικά ο δημοσιογράφος, για να επισημάνει ότι ενώ αυτός και η παρέα του κάνουν ζωή τρυφηλή στο Κατάρ, ο λαός της Γάζας σφαγιάζεται!

“Εάν είσαι πραγματικός άνδρας έπρεπε να έχεις επιστρέψει στη Γάζα”, λέει ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος αναφερόμενος στον ηγέτη της Χαμάς.

Στη συνέχεια κατηγορεί τη Χαμάς, ο ίδιος δημοσιογράφος, ότι χρησιμοποιεί τους άμαχους στη Γάζα ως ασπίδες. “Γιατί κρύβεστε ανάμεσα στους πολίτες; Γιατί χρησιμοποιείτε τα σπίτια των απλών ανθρώπων; Κανονικά θα έπρεπε να έχετε τις κρυψώνες σας μακριά από τους αμάχους. Ξέρετε καλά ότι όταν εκτοξεύετε ρουκέτες από σπίτια, στη συνέχεια οι Ισραηλινοί θα χτυπήσουν τα σπίτια αυτά για να εξουδετερώσουν τις ρουκέτες σας στο επόμενο λεπτό”.

Ο τρίτος δημοσιογράφος ζητά από τη Χαμάς να δώσει εξηγήσεις για τα τούνελ που έχουν σκάψει από τη Γάζα για να εισέρχονται στο Ισραήλ. Κατηγορεί μάλιστα τη Χαμάς ότι δεν χρησιμοποιεί τα τούνελ μόνο για πολεμικούς σκοπούς αλλά και για να κάνει λαθρεμπόριο και μαύρη αγορά, όπου θησαυρίζει από το λαό της Γάζας, και αναφέρει ότι όλοι οι ηγέτες της Χαμάς ζούνε πολυτελώς, με ιδιωτικά αεροπλάνα και καταθέσεις στην Ελβετία.

Ο τέταρτος δημοσιογράφος υπενθυμίζει ότι οι Αιγύπτιοι όπως πολέμησαν στο παρελθόν και πέθαναν για να υπερασπιστούν την Παλαιστίνη, το ίδιο θα έκαναν και σήμερα. Αλλά κανείς Αιγύπτιος δεν θα πεθάνει για να υπερασπιστεί τη Χαμάς. “Ούτε μια σταγόνα αίμα δεν θα χύσουμε για τη Χαμάς, αν και μια σταγόνα αίμα είναι εξαιρετικά πολύτιμη”, λέει. Δεν θα πεθάνουν οι Αιγύπτιοι για να κάθονται οι ηγέτες της Χαμάς μέσα στις πισίνες τους και να απολαμβάνουν εξαιρετικά εδέσματα! “Παριστάνουν τους πολεμιστές της Τζιχάντ, αλλά στην πραγματικότητα κάθονται όλη την ημέρα σε πολυτελή ξενοδοχεία, σε πισίνες ή σε παραλίες γυμνιστών, τρώνε ακριβά φαγητά και παντρεύονται από τέσσερις γυναίκες. Τι σόι άνδρες είστε εσείς”, λέει αναφερόμενος στους ηγέτες της Χαμάς. “Εάν υπάρχει ένας πραγματικός άνδρας ανάμεσά σας, ξέρετε που είναι τα σύνορα, να πάτε να πολεμήσετε!”. Και συνεχίζει: “Είστε ένα μάτσο ψεύτες και υποκριτές, κανείς δεν σας πιστεύει ή σας υποστηρίζει. Εξαφανιστείτε, όλος ο κόσμος πηγαίνει κατά διαόλου εξαιτίας σας!”.

Δείτε το βίντεο, ειδικά όσοι παριστάνουν τους φίλους των Παλαιστινίων δίχως να έχουν ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr