Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στη Σαουδική Αραβία σαν να είναι υποτελής του

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στη Σαουδική Αραβία σαν να είναι υποτελής του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε νέο ξέσπασμα μεγαλομανούς ρητορικής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι «η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να βλάψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας», ωστόσο, με ύφος σουλτάνου που θεωρεί τους Άραβες υποτελείς του, ζήτησε τη μεταφορά στην Τουρκία των Σαουδαράβων υπόπτων για τη δολοφονία του ισλαμιστή δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, είχε στείλει τον γενικό του εισαγγελέα στην Τουρκία για να διερευνήσει τη δολοφονία Κασόγκι, αλλά δεν είχε μοιραστεί πληροφορίες με την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχτεί» τα σχόλια του πρίγκιπα διαδόχου για τη δολοφονία του Κασόγκι και ότι απέρριψε τη δήλωση του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με την οποία κανείς δε μπορεί να κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Κασόγκι πριν αποδειχθεί το έγκλημα.

«Ουδέποτε είδαμε την υπόθεση Κασόγκι ως ένα πολιτικό θέμα. Για την Τουρκία το περιστατικό αυτό είναι και θα παραμείνει μια στυγερή δολοφονία» είπε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει αποδείξεις που τεκμηριώνουν ότι ο Κασόγκι, αρθρογράφος της Washington Post, ισλαμιστής και επικριτής του μεταρρυθμιστή και φιλοδυτικού πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, «δολοφονήθηκε μέσα σε επτάμισι λεπτά», δήλωσε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα έχει μοιραστεί αυτά τα στοιχεία με όλες τις χώρες που της το ζήτησαν, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γερμανία και η Σαουδική Αραβία.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μοιράστηκε κανένα στοιχείο, ώστε να μπορεί να αποδειχθεί η αυθεντικότητά του, απλώς έβαλε και άκουσαν αξιωματούχοι άλλων χωρών κάποια «ηχητικά ντοκουμέντα».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, μόνο ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, εξέτασε το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών και ο πρίγκιπας διάδοχος έδωσε μια «δύσκολα πιστευτή εξήγηση» για τον ρόλο της χώρας του στην υπόθεση.

Ο Ερντογάν είπε πως, παρότι η Τουρκία δε θέλει να βλάψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, η δολοφονία Κασόγκι αποτέλεσε μια δοκιμασία όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά για όλον τον κόσμο.

Η επίλυση της δολοφονίας του Κασόγκι θα είναι προς το συμφέρον της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, τόνισε ο Ερντογάν, ο οποίος μισεί τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας διότι μαζί με τον πρίγκιπα διάδοχο των Εμιράτων αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στους Τούρκους να κάνουν ξανά υποτελείς τους τους Άραβες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr