Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κλείδωσε» για τον Ιανουάριο η ψηφοφορία στη βρετανική Βουλή για το Brexit

«Κλείδωσε» για τον Ιανουάριο η ψηφοφορία στη βρετανική Βουλή για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Ιανουάριο, μετά την ανάπαυλα του βρετανικού κοινοβουλίου για την εορταστική περίοδο, θα ψηφίσει η Βουλή των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας Λονδίνου – Βρυξελλών για το Brexit.

Μετά την πρώτη αναβολή της 11ης Δεκεμβρίου, λόγω της προκαθορισμένης παταγώδους ήττας την οποία αναγνώρισε η Τερέζα Μέι, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κάπου ανάμεσα στις 7 Ιανουαρίου, οπότε θα συνεδριάσει το κοινοβούλιο και της 21ης Ιανουαρίου, καταληκτικής ημερομηνίας, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός εκμεταλλεύεται τον έξτρα χρόνο που έχει πλέον στη διάθεσή της για να εξασφαλίσει νομικές εγγυήσεις για το ακανθώδες ζήτημα του backstop για τα βορειοϊρλανδικά σύνορα.

Αν και κατάφερε να κατάφερε να επιβιώσει χθες Τετάρτη της πρότασης μομφής την οποία κατέθεσαν με σκοπό την ανατροπή της από την ηγεσία του κόμματος, η Μέι έχει απέναντί της το 1/3 των Τόρις, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία τον Ιανουάριο.

Μείζονος σημασίας είναι λοιπόν για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του DUP, του μικρού ενωτικού κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας, ότι η συμφωνία μπορεί να έχει πρακτική εφαρμογή και για τους Βορειοϊρλανδούς.

Επ’ αυτού κυρίως αρχίζει εκ νέου τις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες σήμερα.

Πριν από την έναρξη των εργασιών σήμερα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής των Βρυξελλών με το Brexit στην κορυφή της ατζέντας η Μέι θα έχει διμερείς συναντήσεις της τελευταίας στιγμής αφενός με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και αφετέρου με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας Λίο Βάραντκαρ.

Η Τερέζα Μέι επρόκειτο να ταξιδέψει χθες στο Δουβλίνο, αλλά αναγκάστηκε να παραμείνει στο Λονδίνο για να είναι παρούσα στην διαδικασία της πρότασης μομφής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr