Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θλιβερό για τον λαό της Συρίας – Απέκτησε εγγυήτριες δυνάμεις τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν

Θλιβερό για τον λαό της Συρίας – Απέκτησε εγγυήτριες δυνάμεις τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να διευκολύνουν την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους συζήτησαν οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Τουρκίας, που συναντήθηκαν το Σάββατο στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Σκιαγραφήσαμε συγκεκριμένα μέτρα για να εντείνουμε την κοινή δράση μας, με σκοπό να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν σε περισσότερους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους» είπε ο Λαβρόφ μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υπογράμμισε, επίσης, ότι Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν ότι θα εργαστούν τηρώντας αυστηρά το ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία και θα σεβαστούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Αναφερόμενος στο νέο συριακό σύνταγμα, ο Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Δύση δεν θα παρεμποδίσει τις προσπάθειες των «εγγυητριών» δυνάμεων, δηλαδή της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν, να συγκροτήσουν μια Συνταγματική Επιτροπή.

Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να συνεργάζεται ενεργά με τον νέο ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκέιρ Πέντερσεν, μετά την αποχώρηση του Στάφαν ντε Μιστούρα, ώστε να ξεκινήσει σύντομα το έργο της η συνταγματική επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε το μνημόνιο συνεργασίας των δύο χωρών για την εφαρμογή της αποστρατικοποιημένης ζώνης στην επαρχία του Ιντλίμπ.

«Πιστεύουμε ότι το μνημόνιο αυτό (σ.σ. είχε υπογραφεί στο Σότσι) διαφάλισε την ειρήνη και συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση της πολιτικής διαδικασίας» τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr