Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιμπραήμ Καλίν: Δεν θέλουμε να σκοτώσουμε όλους τους Κούρδους, μόνο τους αντάρτες

Ιμπραήμ Καλίν: Δεν θέλουμε να σκοτώσουμε όλους τους Κούρδους, μόνο τους αντάρτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή πως είναι παράλογο να θεωρεί κανείς πως η Τουρκία στοχεύει τους Κούρδους της Συρίας, υποστηρίζοντας πως στόχοι της Άγκυρας είναι το Ισλαμικό Κράτος και οι κουρδικές οργανώσεις YPG και PKK, που θεωρεί ως τρομοκρατικές, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Αναντολού.

Ο εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν αναγκάσθηκε να προβεί στις δηλώσεις αυτές έπειτα από τα σχόλια του Τζον Μπόλτον, συμβούλου ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε πως στις συνομιλίες που θα έχει με Τούρκους αξιωματούχους (και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) την προσεχή εβδομάδα, θα επισημάνει πως οι Κούρδοι στη Συρία θα πρέπει να προστατευθούν.

Οι δηλώσεις Μπόλτον

Οι στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών που υπηρετούν στην βορειοανατολική Συρία θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως ότου διασφαλιστεί πως η Τουρκία ότι δεν θα χτυπήσει τους Κούρδους που βρίσκονται στην περιοχή, δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ισραήλ και ενόψει επίσκεψής του στην Τουρκία, ο κ. Μπόλτον επισήμανε πως οι Kούρδοι αντάρτες δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο, παρά το γεγονός ότι ο Tούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει προαναγγείλει στρατιωτική επέμβαση για την απομάκρυνσή τους από τα σύνορα.

«Πιστεύουμε πως οι Τούρκοι δεν πρέπει να αναλάβουν στρατιωτική δράση που θα δεν θα συντονίζεται πλήρως και δεν έχει συμφωνηθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στο ελάχιστο προκειμένου να μην κινδυνεύσουν συριακές δυνάμεις της αντιπολίτευσης που έχουν πολεμήσει μαζί με εμάς», είπε ο κ. Μπόλτον, σύμφωνα με ανταπόκριση διεθνών πρακτορείων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr