Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τον Μαδούρο ότι εάν πειράξει την αντιπολίτευση θα έχει «δυναμική απάντηση»

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τον Μαδούρο ότι εάν πειράξει την αντιπολίτευση θα έχει «δυναμική απάντηση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Κυριακή ότι «κάθε βία και εκφοβισμός» στη Βενεζουέλα κατά της αντιπολίτευσης στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο και κατά του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού στη χώρα θα προκαλέσει μια «δυναμική απάντηση».

«Οποιαδήποτε βία και εκφοβισμός κατά του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού, του δημοκρατικού ηγέτη της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιντο ή της ίδιας της Εθνοσυνέλευσης, θα συνιστά σοβαρή επίθεση κατά του κράτους δικαίου και θα προκαλέσει δυναμική απάντηση» έγραψε στο twitter ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η προειδοποίηση δεν απευθυνόταν ειδικά σε κάποια ομάδα ή σε πρόσωπα.

Ωστόσο, σε ακριβώς προηγούμενη ανάρτησή του, ο Μπόλτον σημείωνε ότι «η υποστήριξη και ο έλεγχος της Κούβας στις δυνάμεις ασφαλείας και τις παραστρατιωτικές δυνάμεις» του Νικολάς Μαδούρο είναι γνωστοί.

Την Κυριακή, επίσης, το Κρεμλίνο διέψευσε την παρουσία στη Βενεζουέλα Ρώσων μισθοφόρων που φέρεται ότι στάλθηκαν για να στηρίξουν τον Μαδούρο, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μπορεί επίσης να υπολογίζει στην υποστήριξη του στρατού του, του οποίου αρκετά στελέχη μετέχουν στην κυβέρνησή του, παρότι ο στρατιωτικός ακόλουθος της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον αναγνώρισε χθες ως πρόεδρο τον Χουάν Γκουάιντο, αποκηρύσσοντας τον Μαδούρο.

Την Τετάρτη, ο Μαδούρο ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Ουάσιγκτον, δίνοντας διορία 72 ωρών στους Αμερικανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν ότι ο Μαδούρο δεν έχει τη δικαιοδοσία να διακόπτει τις σχέσεις και να απελαύνει τους διπλωμάτες.

Οι κινητοποιήσεις κατά του καθεστώτος στοίχισαν τη ζωή 29 ανθρώπων αυτή την εβδομάδα και οδήγησαν σε 350 και πλέον συλλήψεις, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται στο Καράκας μεταξύ του 35χρονου Χουάν Γκουάιντο, προέδρου του κοινοβουλίου που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός «πρόεδρος» και του Νικολάς Μαδούρο, που ορκίστηκε στις 10 Ιανουαρίου για δεύτερη θητεία, την οποία θεωρούν παράνομη οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν επίσημα τον Χουάν Γκουάιντο ως πρόεδρο, ενώ η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία διεμήνυσαν το Σάββατο ότι θα πράξουν το ίδιο εάν δεν προκηρυχθούν εκλογές στη Βενεζουέλα μέσα σε «οκτώ ημέρες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr