Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

17η ημέρα αιματοχυσίας στη Γάζα – Εικόνες από την κόλαση

17η ημέρα αιματοχυσίας στη Γάζα – Εικόνες από την κόλαση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, για 17η ημέρα, οι εχθροπραξίες στη Γάζα, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται δραματικά και τους Παλαιστίνιους να θρηνούν αμάχους, γυναίκες και μικρά παιδιά σε καθημερινή βάση.


gaza2

Aπό την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 700.

Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ανερχόταν το βράδυ της Τετάρτης στους 714, χωρίς να προσμετρούνται τα θύματα από τις αεροπορικές επιθέσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, που είναι 18 νεκροί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Όπως επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ η πλειονότητα των θυμάτων είναι άμαχοι.

Palestinian medics tend to a boy who they said was wounded in an Israeli shelling, at a hospital, in Rafah in the southern Gaza Strip

Το πρωί της Πέμπτης δυτικά της Χαν Γιούνις, σκοτώθηκαν έξι Παλαιστίνιοι –μεταξύ των οποίων δύο μικρά παιδιά της ίδιας οικογένεια. «Έξι μέλη της οικογένειας αλ Αφτάλ μεταξύ των οποίων ήταν ένα πεντάχρονο κοριτσάκι και ένα τρίχρονο αγοράκι σκοτώθηκαν», ανέφερε εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

A Palestinian woman wearing clothes stained with the blood of other relatives, who medics said were wounded in Israeli shelling, cries at a hospital in Gaza City
gaza1

ΗΠΑ: Πρόοδος στις προσπάθειες για εκεχειρία, αλλά δεν έχουμε φτάσει σε οριστικό σημείο

Από το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη όπου συναντήθηκε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, έκανε λόγο για πρόοδο στις προσπάθειες για μια εκεχειρία και τον τερματισμό της αιματοχυσίας. «Έχουμε κάνει σίγουρα κάποια βήματα προς τα εμπρός. Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, ο οποίος επέστρεψε στο Κάιρο για συνομιλίες με τους αιγύπτιους διαμεσολαβητές.

Ωστόσο, ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε ότι η ανακωχή με κανένα τρόπο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. «Δεν θα ήταν σωστό να πούμε ότι περιμένουμε μια κατάπαυση του πυρός από το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την εκεχειρία αλλά δεν έχουμε φτάσει οριστικό σημείο» συμπλήρωσε.

The Israeli community of Netiv Haasara is seen in front of flares fired by the Israeli army in Gaza

Palestinian medic inspects a damaged room at Al-Aqsa hospital, which witnesses said was damaged in Israeli shelling on Monday, in Deir El-Balah in the central Gaza Strip

Στα άκρα Ισραήλ – Χαμάς

Μιλώντας στο Κατάρ ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ, δήλωσε ότι οι μαχητές του έχουν επιτυχίες στη σύγκρουση με το Ισραήλ και εξέφρασε την υποστήριξή του σε μία ανθρωπιστική εκεχειρία, αλλά μόνο εάν και εφόσον το Ισραήλ χαλαρώσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας όπου ζουν 1,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

Το Ισραήλ όμως έχει αφήσει να εννοηθεί πως προτιμά να συνεχίσει τις χερσαίες επιχειρήσεις για να εντοπίσει και να καταστρέψει τις θέσεις εκτόξευσης ρουκετών και να εκμηδενίσει το τεράστιο δίκτυο των σηράγγων από όπου οι παλαιστίνιοι μαχητές διεισδύουν στην επικράτειά του. Το Ισραήλ δέχεται επίσης διαρκώς αυξανόμενη πίεση για να τερματίσει τις επιχειρήσεις ειδικά αφότου οι αμερικανικές αρχές πολιτικής αεροπορίας έχουν απαγορεύσει τις πτήσεις αμερικανικών εταιρειών προς το Τελ Αβίβ για τις δύο τελευταίες ημέρες. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι χαρακτήρισε τις απαγορεύσεις πτήσεων ως «μεγάλη νίκη» για την ισλαμική οργάνωση.

Το Ισραήλ, επίσης, δέχεται σφοδρή κριτική από την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι η οποία είπε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» το Ισραήλ να έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, όπου πάνω από 700 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά μαχητών της Χαμάς στη Γάζα, εκφράζοντας την «οργή και τη θλίψη» του καθώς βρέθηκαν ρουκέτες μέσα σε ένα σχολείο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, για δεύτερη φορά στη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης.

Η πολεμική σύρραξη η οποία εκτός των εκατοντάδων νεκρών και των δεκάδων χιλιάδων τραυματιών έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό σχεδόν 110.000 κατοίκους της Γάζας, είναι η τέταρτη μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς από τη μονομερή αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Γάζα το 2005.

Palestinians evacuate a building after what witnesses said were warning Israeli air strikes next to their homes in Gaza City
Palestinians flee in a vehicle from Israeli shelling in Bet Lahiya in northern Gaza Strip

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr