Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Στόχος μας οι 130 διερευνητικές γεωτρήσεις το 2019

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Στόχος μας οι 130 διερευνητικές γεωτρήσεις το 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 20 Φεβρουαρίου αναμένεται η Άγκυρα να παραλάβει το δεύτερο γεωτρύπανο της, το οποίο προορίζει για την Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για το «Deepsea Metro I», η αγορά του οποίου έχει ολοκληρωθεί.

Το εν λόγω γεωτρύπανο, το οποίο στοίχησε 262,5 εκατ. δολάρια, αναμένεται να πραγματοποιήσει διερευνητικές γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη και θα συνδράμει το γεωτρύπανο «Fatih».

Πριν από λίγες εβδομάδες η εφημερίδα «Υeni Safak» ανέφερε πως το δεύτερο γεωτρύπανο θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση στο «Μπλοκ Τούνα» στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Το δημοσίευμα έγραφε πως το ερευνητικό πλοίο «Barbaros» είχε εντοπίσει πριν από χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο αποθέματα φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι στο ίδιο Μπλοκ έχουν αναπτύξει δραστηριότητες το τελευταίο διάστημα η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζει έρευνες το «Oruc Rheis».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας, Φατίχ Ντονμέζ, ανακοίνωσε ότι η κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων της Τουρκίας ΤΡΑΟ θα συνεχίσει κανονικά σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της τις έρευνες για τον εντοπισμό εν δυνάμει σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Όπως γνωρίζετε, ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη τον Οκτώβριο του 2018. Αναμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα στις αρχές του επόμενο μήνα ή στα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Βεβαίως, είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς οτιδήποτε» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός, συμπληρώνοντας ότι ο σχεδιασμός της τουρκικής κυβέρνησης προβλέπει την διενέργεια τεσσάρων γύρων διερευνητικών γεωτρήσεων μέσα στον χρόνο που διανύουμε, δύο με το γεωτρύπανο «Fatih» και δύο με το νέο γεωτρύπανο, το οποίο θα ξεκινήσει τις εργασίες του λίαν συντόμως.

Η ΤΡΑΟ, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, πραγματοποίησε το 2018 συνολικά 70 γεωτρήσεις, ένας αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί το 2019 για να φθάσει τις 130 γεωτρήσεις.

Παράλληλα, ο Ντονμέζ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακαλύφθηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στην περιοχή Ραιδεστό (Τεκιρντάγ), έξω από την Κωνσταντινούπολη, στην ανατολική Θράκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr