Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορίτσι με ακραία υδροκεφαλία κατάφερε να επιβιώσει και να χαμογελάσει!

Κορίτσι με ακραία υδροκεφαλία κατάφερε να επιβιώσει και να χαμογελάσει!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ινδία ή Μπάρατ, Υδροκεφαλία,

Ένα μικρό κορίτσι, του οποίου το κεφάλι ήταν τρεις φορές μεγαλύτερο από το κανονικό, κατάφερε να χαμογελάσει για πρώτη φορά μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε πριν ένα χρόνο, στην οποία οι γιατροί μίκρυναν την περιφέρεια του κεφαλιού της από 94 εκατοστά σε 58.

Η τρίχρονη Ρούνα Μπεγκούμ από την Ινδία εισήχθη πέρσι σε ένα νοσοκομείο του Νέου Δελχί, υποφέροντας από μια ακραία μορφής υδροκεφαλία.

Οι χειρουργοί έκαναν μια σειρά από επεμβάσεις για να μειώσουν το μέγεθος του κεφαλιού της τρίχρονης, αλλά όταν τελικά πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, οι γονείς προειδοποιήθηκαν από τους γιατρούς ότι είχε ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει.

india-koritsi-2

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, οι γιατροί σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι η μικρή όχι μόνο είναι ζωντανή, αλλά κι έχει αρχίσει να χαμογελά.

“Οι γιατροί είπαν ότι δεν θα ζούσε, αλλά επιβίωσε”, είπε στους δημοσιογράφους η μητέρα της τρίχρονης, Φατίμα Κατούν.

“Είναι πολύ καλύτερα τώρα. Μπορεί να κρατά το κεφάλι της όρθιο όπως και να το γυρίσει δεξιά κι αριστερά από μόνη της. Ανταποκρίνεται σε άλλα παιδιά και τους χαμογελά όταν τη φωνάζουν με το όνομά της”.

Και συμπλήρωσε η μητέρα: “Θα ήμουν εξαιρετικά ευτυχής εάν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της και να μιλήσει, όπως ένα κανονικό παιδί. Ελπίζουμε ότι μια ημέρα θα καταφέρει να πάει και στο σχολείο”.

Η τρίχρονη παρά το γεγονός ότι οι χειρουργοί της μείωσαν αρκετά την περιφέρεια του κεφαλιού της, δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της, εξαιτίας του βάρους του κεφαλιού.

Επειδή η πρόοδος της υγείας της ήταν εντυπωσιακά και ανέλπιστα καλή, οι γιατροί τώρα θέλουν να την υποβάλλουν και σε νέες επεμβάσεις ώστε να μειώσουν κι άλλο το μέγεθος του κεφαλιού της, ώστε το παιδί να μπορέσει να αποκτήσει κάποια στιγμή μια φυσιολογική ζωή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για συμμαχία Ελλάδας-Αρμενίας-Ινδίας και Γαλλίας

Έφαγε 39 νομίσματα και 37 μαγνήτες επειδή πίστευε ότι ο ψευδάργυρος βοηθάει στο μπόντι μπίλντινγκ

Η ρωσική ενέργεια είναι πολύ φθηνή ώστε να αντισταθούν ορισμένες χώρες

Ο Μητσοτάκης στην Ινδία την Τετάρτη – Γεραπετρίτης-Τζαϊσχανάκαρ: Ελλάδα-Ινδία συμμαχία από Μεσόγειο έως Ινδίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr