Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

156 στρατιωτικοί και αστυνομικοί αυτομόλησαν από τη Βενεζουέλα και πέρασαν στην Κολομβία

156 στρατιωτικοί και αστυνομικοί αυτομόλησαν από τη Βενεζουέλα και πέρασαν στην Κολομβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνολικά 156 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της Βενεζουέλας αυτομόλησαν και πέρασαν τα σύνορα με την Κολομβία, όπως ανακοίνωσε η κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης, την ώρα που η ένταση ανάμεσα στην Μπογοτά και την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο αυξάνεται.

«Στη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών, εγκατέλειψαν τη δικτατορία του Μαδούρο» 146 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, που πέρασαν στην επαρχία Νόρτε δε Σαντανδέρ της Κολομβίας και 10 στην Αράουκα, γνωστοποίσε η υπηρεσία μετανάστευσης στην Μπογοτά, χωρίς να διευκρινίσει τους βαθμούς των στελεχών αυτών.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιντο, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει περίπου 50 χώρες ως τον νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, έχει υποσχεθεί αμνηστία στα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που θα κόψουν τους δεσμούς τους με την κυβέρνηση του Μαδούρο.

Οι πρώτες αυτομολήσεις αναφέρθηκαν το πρωί του Σαββάτου, όταν ανακοινώθηκε η αναχώρηση των πρώτων φορτηγών με τρόφιμα και φάρμακα ανθρωπιστικής βοήθειας που εστάλη κυρίως από τις ΗΠΑ.

Ο Γκουάιντο, μετέβη από την Παρασκευή στην Κολομβία αψηφώντας τη δικαστική εντολή που του απαγόρευε την έξοδο από την επικράτεια της Βενεζουέλας.

Ο αυτοανακηρυγμένος προεδρος της Βενεζουέλας αναμένεται να πάρει μέρος στη σύνοδο της Ομάδας της Λίμας που προγραμματίστηκε για σήμερα Δευτέρα στην κολομβιανή πρωτεύουσα.

Το Σάββατο, οι αυτοκινητοπομπές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, αφού βρέθηκαν αντιμέτωπες με το κλείσιμο των συνόρων.

Ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια, με τρεις νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, στα σύνορα της Κολομβίας και της Βραζιλίας – χώρας όπου είχε επίσης αποθηκευτεί μέρος της βοήθειας που εστάλη από τις ΗΠΑ – με τη Βενεζουέλα.

Ο Γκουάιντο καταδίκασε τις ενέργειες του Καράκας για να αποτραπεί η διέλευση της βοήθειας, που κατ’ αυτόν θα μπορούσε να «αμβλύνει την κρίση» στη Βενεζουέλα. Προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να εξετάσει «όλα τα ενδεχόμενα».

Στις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας υπάγονται 365.315 στελέχη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Το Ισραήλ θέλει να αγοράσει λιμάνι στην ελεύθερη Κύπρο

Αναχώρησε από τη Λάρνακα πλοίο με 200 τόνους τρόφιμα για τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr