ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Σάββας Αγγελίδης, Υδρογονάνθρακες,


















































Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου
56χρονη δασκάλα γιόγκα έβαζε γκαζάκια σε συγγενείς και γνωστούς της - Την έκλεισαν σε ψυχιατρείο
Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία - «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»
Γιάννης Παναγόπουλος: Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων για 73 εκατ. ευρώ - Το πόρισμα της Αρχής
DNA: Οι Έλληνες της Μέσα Μάνης μοναδική γενετική «νησίδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων, οδήγησε την Κυπριακή Δημοκρατία, «το τελευταίο χρονικό διάστημα, να αναπτύξει βαθιές και ειλικρινείς σχέσεις με όλα τα κράτη της περιοχής μας καθιερώνοντας, τριμερείς μηχανισμούς συνεργασίας με αυτές, επιβεβαιώνοντας πως η Κύπρος συμβάλλει στην ασφάλεια, στη σταθερότητα και στην ευημερία της περιοχής», σημείωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.
Στον επιμνημόσυνο του λόγο στο μνημόσυνο του Κυριάκου Κακουλλή την Κυριακή, το οποίο τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγίου Μηνά, στον Γέρι, ο κ. Αγγελίδης τόνισε πως το σημερινό στάτους κβο είναι απαράδεκτο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τη λύση του πολιτικού μας προβλήματος.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει, είναι έτοιμος να εμπλακεί με όλη την καλή θέληση στη διαπραγματευτική διαδικασία, έτσι όπως την έχει καθορίσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.
»Εμείς επιδιώκουμε σθεναρά την λύση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό.
»Μίας λύσης που θα μας απαλλάσσει από το απαράδεκτο στάτους κβο και θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα οδηγεί στη δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους απαλλαγμένου τόσο από εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα όσο και από την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων για την ευημερία, την πρόοδο και την ανάπτυξη όλων των κατοίκων του νησιού μας», συμπλήρωσε.
Ο κ. Αγγελίδης μετέφερε για άλλη μια φορά τη συμπαράσταση, αλλά και την προσήλωση της Κυβέρνησης στον αγώνα για πλήρη και αποτελεσματική διερεύνηση της τύχης όλων των αγνοουμένων.
Τέλος είπε ότι μόνο με ενότητα και ομοψυχία «μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».























































