Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετέωρο το μέλλον της Βρετανίας – Η Μέι δεν έχει πλειοψηφία για το Brexit

Μετέωρο το μέλλον της Βρετανίας – Η Μέι δεν έχει πλειοψηφία για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετέωρο παραμένει το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι εξακολουθεί να μην διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την έγκριση της συμφωνίας του Brexit.

Πρόκειται για μία αριθμητική διαπίστωση, την οποία επιβεβαίωσε την Κυριακή και ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.

Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε ότι ένας «σημαντικός αριθμός» βουλευτών στρέφεται προς την υποστήριξη του σχεδίου για τους όρους αποχώρησης από την Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγονται και οι 10 βουλευτές του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, οι οποίοι προσανατολίζονται στην υπερψήφιση του Brexit.

Η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, αναμένεται να καταθέσει για τρίτη φορά την επίμαχη συμφωνία στη Βουλή των Κοινοτήτων -πιθανώς έως την Τετάρτη.

«Αυτό που συνέβη από την περασμένη Τρίτη είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων… έχουν αλλάξει γνώμη και αποφάσισαν πως οι εναλλακτικές λύσεις είναι τόσο δύσκολο να γίνουν αποδεκτές, ώστε σκέπτονται πως η συμφωνία της πρωθυπουργού είναι ο καλύτερος τρόπος να υλοποιηθεί το Brexit» εκτίμησε ο Χάμοντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Επιστολή από τον Κόρμπιν

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, μέσω επιστολής, απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να υπάρξει μία ευρεία συζήτηση για την αναζήτηση τρόπων εξόδου από το τέλμα.

Συγκεκριμένα, ζήτησε συνάντηση τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον «σκιώδη» υπουργό των Εργατικών για το Brexit, Κερ Στάρμερ, προκειμένου να εξετάσουν το πώς «θα σπάσει το αδιέξοδο του Brexit».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές να χρησιμοποιήσουν ως σημείο αφετηρίας το «εναλλακτικό σχέδιο» των Εργατικών, προκειμένου να αποφευχθεί ένα «καταστροφικό Brexit».

«Είναι καθήκον όλων μας, ως κοινοβουλευτικών, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε προκειμένου να εργαστούμε από κοινού και να βρούμε έναν συμβιβασμό και μια λύση που θα θέτει τέλος στην αχρείαστη αβεβαιότητα και ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι αποτυχημένες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το Brexit» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική επιστολή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr