Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Δεν πτοούμαστε – Θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην Αν. Μεσόγειο

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Δεν πτοούμαστε – Θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην Αν. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ακόμη και όλες οι χώρες του κόσμου να προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν να διεκδικήσουμε τα δικά μας δικαιώματα και των ομογενών μας στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» στη Μεσόγειο δεν φοβόμαστε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, λέγοντας ότι είναι αποφασισμένοι και δεν τους πτοεί η καταδίκη από κανέναν.

Ειδικότερα, σε προεκλογική ομιλία του στην Κερασούντα, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι το γεωτρύπανο Πορθητής έκανε γεώτρηση στη Μεσόγειο, όπου το βάθος της θάλασσας είναι 3 χιλιάδες μέτρα και το γεωτρύπανο κατέβηκε 3-4 χιλιάδες μέτρα κάτω από τον βυθό.

Στον κόσμο, είπε, υπάρχουν 16 παρόμοια γεωτρύπανα.

«Ένα από τα 16 το έχουμε εμείς και πήραμε και το δεύτερο, το οποίο ο πρόεδρός μας ονόμασε «Γιαβούζ».

»Τώρα βρίσκεται στο ναυπηγείο για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και σύντομα θα το στείλουμε και αυτό στη Μεσόγειο και θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους αυτό που δικαιούμαστε στη Μεσόγειο. Δεν μας πτοεί η καταδίκη από κανένα», ανέφερε.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης για την πολιτική της κυβέρνησής του στην αναζήτηση φυσικού αερίου, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι ο ίδιος στεναχωρήθηκε όταν είδε τις δηλώσεις να γίνονται πρωτοσέλιδο στην Ελλάδα.

«Δεν ξέρω εάν στεναχωρήθηκε ο ίδιος αλλά θέλω να πω καθαρά ότι εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν.

»Και όλα τα κράτη του κόσμου να έρθουν και να προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αναζητήσουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην δική μας ΑΟΖ στη Μεσόγειο.

»Και έχουμε δηλώσει ότι θα διεκδικήσουμε όχι μόνο τα δικά μας αλλά και τα δικαιώματα των ομογενών μας που ζουν στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr