Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Γκουάιντο για 15 χρόνια

Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Γκουάιντο για 15 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Χουάν Γκουάιντο,

Το καθεστώς του προέδρου της Βενεζουέλας απαγόρευσε στον μεγαλύτερο πολιτικό αντίπαλό του Χουάν Γκουάιντο να κατέχει οποιοδήποτε πολιτικό αξίωμα για 15 χρόνια, όμως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Η ποινή, η μέγιστη δυνατή, επιβλήθηκε από τον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, ο οποίος υποστήριξε πως διαπίστωσε προβλήματα στο πόθεν έσχες του Γκουάιντο και αποκλίσεις ανάμεσα στις δαπάνες και τα εισοδήματά του.

Στην πράξη το Καράκας επιχειρεί να στερήσει από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, ο οποίος υπηρετεί ως Πρόεδρος της Βουλής, οιοδήποτε θεσμικό έρεισμα που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει την εξουσία.

Τον Ιανουάριο ο Γκουάιντο αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, υποστηρίζοντας πως η επανεκλογή του κ. Μαδούρο επετεύχθη με νοθεία και επικαλούμενος το Άρθρο του Συντάγματος που ορίζει ότι ο αρχηγός της Βουλής είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία για την ανάληψη της εξουσίας.

Η αφαίρεση της προεδρίας της Βουλής ουσιαστικά στερεί από τον κ. Γκουάιντο αυτή την δύναμη, αν και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν αναγνωρίζει την νομιμότητα του καθεστώτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερντογάν σε Μαδούρο: «Συνεχίστε τον διάλογο με τις ΗΠΑ»

Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βενεζουέλα εν μέσω κλιμάκωσης της πίεσης από τις ΗΠΑ

Τραμπ έτοιμος να πατήσει το κουμπί: Σύντομα θα χτυπήσουμε και το εσωτερικό της Βενεζουέλας

Τύμπανα πολέμου στη Βενεζουέλα: Το τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο

Σενάρια πολέμου στη Βενεζουέλα – Ο Τραμπ επεξεργάζεται σχέδια επίθεσης κατά του Μαδούρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr