Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Αγία Σοφία θα γίνει τζαμί, είναι υπόσχεση» δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ

«Η Αγία Σοφία θα γίνει τζαμί, είναι υπόσχεση» δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αγία Σοφία θα γίνει τζαμί, διαβεβαίωσε ο Ομέρ Τσελίκ, τονίζοντας ότι βρίσκεται στη μετεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε το παραπάνω μιλώντας στους ανταποκριτές του ξένου Τύπου στην Τουρκία, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του κυπριακού «ΣΙΓΜΑ» στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη.

Απαντώντας σε ερώτηση του SIGMA TV για το αν η προεκλογική δέσμευση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για την Αγία Σοφία θα υλοποιηθεί, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι:

«Για την Αγία Σοφία εργαζόμαστε ήδη πάνω σε ένα σύστημα που θα επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο, όπως ισχύει σε όλα τα τζαμιά.

»Γιατί, όπως γνωρίζετε, έπρεπε να πληρώνουμε είσοδο στην Αγία Σοφία και πάντα υπήρχαν –όπως ήταν φυσικό- αντιρρήσεις στο θέμα αυτό στην Τουρκία», είπε.

Γιατί να έχει η Ελλάδα S-300 και η Τουρκία να μην έχει S-400;

Την ίδια ώρα, την Ελλάδα έφερε και πάλι ως επιχείρημα το βασικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στο θέμα του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Σε ερώτηση του SIGMA TV, αν κόμισε κάποια νέα πρόταση ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στη Μόσχα, προκειμένου να αποφύγει πιθανές αμερικανικές κυρώσεις, ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την στάση των δύο μέτρων και δύο σταθμών που τηρεί απέναντι σε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, στο θέμα των εξοπλισμών.

«Όσον αφορά στο θέμα του εμπάργκο που αναφέρθηκε, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε άλλο ένα τρανό παράδειγμα των δύο μέτρων και δύο σταθμών (που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ).

»Για παράδειγμα, και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

»Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ήδη το σύστημα S-300 και τώρα που είναι να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς τους S-400, γιατί ασκούνται πιέσεις μόνο σε εμάς, στην χώρα μου;», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Βεβαίως εδώ υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Το S-300 αγοράστηκε πριν 20 χρόνια από την Κυπριακή Δημοκρατία, που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και κατέληξε στην Ελλάδα.

Το εν λόγω αντιαεροπορικό σύστημα η Ελλάδα το ενεργοποιεί μόνο για ασκήσεις με το Ισραήλ. Δεν το έχει για να «ρουφιανεύει» τις ΝΑΤΟϊκές κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Κωνσταντινούπολη: Καθηγητής αποκαλύπτει πότε θα χτυπήσουν 7,6 Ρίχτερ την Πόλη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr