Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από τη Λιβύη

Επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εν πλω για τη Λιβύη βρίσκεται η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ προκειμένου να παραλάβει 7 άτομα προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας και 80 ακόμα Έλληνες που ζουν στην ταραγμένη χώρα.

Προηγήθηκε απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εκκενώσει την ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί και επιδεινώνεται ραγδαία τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ αναμένεται να φτάσει στη Λιβύη το απόγευμα της Πέμπτης για να παραλάβει τα συνολικά 87 άτομα.

Στην φρεγάτα βρίσκονται και άνδρες των ειδικών δυνάμεων προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή αποχώρηση των διπλωματών και των υπαλλήλων της πρεσβείας.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρα και η Γαλλία, η οποία αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμο της πρεσβείας της και την ανάκληση στο Παρίσι όσων Γάλλων πολιτών βρίσκονται στη Λιβύη. Είχε προηγηθεί το Σάββατο η φυγάδευση του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ με προορισμό τη γειτονική Τυνησία, υπό τη συνοδεία πεζοναυτών αλλά και μαχητικών αεροσκαφών. Μια ημέρα αργότερα βρετανική οχηματοπομπή επλήγη από πυρά κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας κατάληψης των αυτοκινήτων έξω από την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Ομάδες πολιτοφυλάκων και ένοπλες ομάδες που συνέβαλαν στην πτώση του καθεστώτος Καντάφι μάχονται για το ποιος θα έχει τα πρωτεία την “επόμενη ημέρα”.

Οι αντίπαλες ομάδες, κατά την πτώση της Τρίπολης άρπαξαν μέρος του οπλοστασίου του καθεστώτος και εφοδίασαν τους μαχητές τους.

Η διαμάχη αφορά ουσιαστικά την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων και την επικράτηση ή όχι του Ισλαμισμού στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη πτώση του καθεστώτος Καντάφι, έγινε προσπάθεια για την ένταξη των ανταρτών στο μισθολόγιο του κράτους, ως δυνάμεις ασφαλείας.

Όμως πολλοί από αυτούς επέλεξαν να δείξουν πίστη στη φυλή ή τη φατρία τους, καθώς το κράτος αποδείχθηκε ανίσχυρο να τους περιορίσει αλλά και να τους εντάξει στις εθνικές δυνάμεις ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λιβύη: Το εφετείο της Τρίπολης ακύρωσε το ψευδομνημόνιο της έκπτωτης κυβέρνησης Ντμπεϊμπά με την Τουρκία

Ο Φιντάν στη Λιβύη με τον έκπτωτο απατεώνα Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά

Το έκπτωτο καθεστώς της Τρίπολης προσπαθεί να επαναφέρει το παράνομο και ανυπόστατο μνημόνιο ΑΟΖ με την Τουρκία – Η απάντηση της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Η φασίστρια Μελόνι συναντήθηκε με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν – Τι συζήτησαν οι φασίστες

Ανησυχία για αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη μετά τη σύλληψη ηγέτη τζιχαντιστή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr