Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συντριπτικό «Ναι» των Αιγυπτίων ψηφοφόρων στη συνταγματική αναθεώρηση

Συντριπτικό «Ναι» των Αιγυπτίων ψηφοφόρων στη συνταγματική αναθεώρηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχεδόν το 90% των Αιγυπτίων ψηφοφόρων επικύρωσε την συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα επιτρέψει ενδεχομένως στον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι να παραμείνει στην εξουσία έως το 2030.

Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα που διήρκησε τρεις μέρες, ήταν 44,33% και το 88,83% των συμμετεχόντων ενέκρινε τις συνταγματικές τροποποιήσεις, τις οποίες είχε ψηφίσει το κοινοβούλιο, δήλωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Λασέν Ιμπραχίμ.

«Αυτές (οι τροποποιήσεις) τίθενται σε ισχύ από τώρα», τόνισε ο Ιμπραχίμ σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Σημείωσε πως 23,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι ενέκριναν τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα.

Με βάση το νέο Σύνταγμα, η τρέχουσα θητεία του Σίσι θα παραταθεί από τα τέσσερα στα έξι χρόνια και στη συνέχεια θα μπορεί να επαναθέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία που θα διαρκεί έξι χρόνια.

Βάσει των τροποποιήσεων, ο πρόεδρος θα αποκτήσει επίσης νέες εξουσίες για τον διορισμό δικαστικών αξιωματούχων, θα ενισχυθεί ο ρόλος του στρατού και θα δημιουργηθεί μια άνω βουλή.

Ο Σίσι ανήλθε στην εξουσία αφού έγινε η αιχμή του δόρατος για την απομάκρυνση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι των Αδελφών Μουσουλμάνων το 2013. Εκλέχθηκε για δεύτερη τετραετή θητεία το 2018.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Αίγυπτος εκπαιδεύει εκατοντάδες Παλαιστίνιους για τη μελλοντική αστυνομική δύναμη της Γάζας

Συνάντηση κορυφής πρακτόρων στο Κάιρο για τον συντονισμό της επόμενης φάσης της εκεχειρίας στη Γάζα

«Ιθάκη»: Ο Πούτιν προέτρεψε τον Τσίπρα «να τα βρει με τη Μέρκελ»

Τούρκος βουλευτής Ερχάν Ουστά: Η Τουρκία έχει μείνει μόνη της στην Ανατ. Μεσόγειο – Για εσωτερική κατανάλωση η «Γαλάζια Πατρίδα»

Bιβλίο Αλέξη Τσίπρα «Ιθάκη»: Όταν η Άνγκελα Μέρκελ έμεινε άφωνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr