Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακαλύφθηκε τσάντα χιλίων ετών γεμάτη ναρκωτικά στη Βολιβία

Ανακαλύφθηκε τσάντα χιλίων ετών γεμάτη ναρκωτικά στη Βολιβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιολογία, Βολιβία, Ναρκωτικά,

Τα απομεινάρια μίας τσάντας από ρύγχος αλεπούς, με υπολείμματα από παραισθησιογόνα ναρκωτικά, ανακαλύφθηκε πρόσφατα, με τους επιστήμονες να πιστεύουν, πως ανήκει σε Σαμάνο της Νοτίου Αμερικής, πριν από χίλια περίπου χρόνια.

Η ανακάλυψη οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν μόνο ένα φυτό κάθε φορά για να προκαλέσουν παραισθήσεις, αλλά αναμιγνύαν πολλά φυτά μαζί ούτως ώστε να προκαλέσουν παραισθήσεις πιο έντονες και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Οι επιστήμονες σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, ανακάλυψαν την συγκεκριμένη τσάντα με τα παραισθησιογόνα ναρκωτικά, το 2010, στην κοιλάδα Σόρα Ριβερ, στην νοτιοδυτική Βολιβία. Στην περιοχή αυτή υπήρξε έντονη η παρουσία του ανθρώπινου στοιχείου, πριν από 4.000 χρόνια.

Η τσάντα, που είχε δημιουργηθεί από τρείς μουσούδες αλεπούδων, περιείχε ανάμεσα σε άλλα πράγματα, εργαλεία για την δημιουργία ψυχοτρόπων ναρκωτικών, σωλήνες ειδικοί για την εισπνοή των ναρκωτικών ακόμα και για το κάπνισμα των ίδιων των φυτών.

Η ομάδα των ειδικών πήρε με την βοήθεια ειδικού νυστεριού ξύσματα από το εσωτερικό της τσάντας τα οποία στην συνέχεια ανέλυσαν.

Οι απαντήσεις που πήραν από τα αποτελέσματα και δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Science, ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικά για τον τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής καθώς διαφορετικά είδη ψυχοτρόπων ουσιών ήρθαν στο φως.

Ανάμεσα τους, κοκαϊνη, βενζοϋλεκγονίνη (βασικό στοιχείο για την δημιουργία κοκαϊνης) καθώς και ψιλοκίνη ( συστατικό που βρίσκεται στα μανιτάρια) και η οποία προήλθε από τρία διαφορετικά είδη φυτών.

Να σημειωθεί πως η μείξη των συγκεκριμένων ναρκωτικών, ταιριάζει απόλυτα με αυτά που βρίσκαμε στην παραγωγή της αγιαουάσκα (ayahuasca), ναρκωτικό πολύ διαδεδομένο εως και σήμερα, το οποίο το συναντούσε κανείς στις περιοχές του Αμαζονίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αφρίν/Εφρίν Συρία: Φιλότουρκοι τζιχαντιστές λεηλατούν με μπουλντόζες αρχαιολογικό χώρο

Ρωσία: Συλληφθέντες για εμπόριο ναρκωτικών στέλνονται στο μέτωπο της Ουκρανίας

Γερμανία: «Περνάει» από τη Βουλή το ν/σ για τη νομιμοποίηση της κατοχής και καλλιέργειας κάνναβης

Άγριο έγκλημα στα Εξάρχεια: 48χρονος σκότωσε με σφυρί 50χρονο στο διαμέρισμα που τον φιλοξενούσε

Από Δευτέρα 15/1 ισχύει ξανά εισιτήριο στην Αγία Σοφία για τους ξένους τουρίστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr